Til hovedinnhold

Tesla lover norske kunder at de skal få orden på servicesituasjonen

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Veksten for Tesla i Norge har ført til at kapasiteten på verkstedene ikke har vært tilstrekkelig, med det resultat at en del kunder har måttet vente i mange måneder på å få time.

Vi skrev for eksempel om Christian Neegaard, som opplevde at han måtte vente åtte måneder på å få time hos Tesla, og da han først fikk levert inn bilen, tok det 25 dager før den var ferdig.

På Teslas nye verksted på Karihaugen i Oslo har det hele sommeren stått mange titalls biler som venter på service, og Tesla-sjef Elon Musk gikk i en tweet tidligere i år ut og sa at nordmenn hadde grunn til å være misfornøyd med selskapet.

– Elon har godkjent å gjøre alt vi kan

Nå har Tesla sendt ut en e-post til sine norske kunder, hvor de forklarer hva som er planen videre.

Lang kø av biler som venter på service, iblandet et par nye biler, hos Tesla på Grorud. Bildet er tatt tidligere i sommer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

«Vi er klar over at den nåværende servicesituasjonen ikke alltid gjenspeiler den opplevelsen vi ønsker at våre kunder skal ha. Teslas CEO Elon Musk har godkjent å gjøre alt vi kan for å gi en enestående serviceopplevelse, og han setter stor pris på støtten fra våre norske kunder,» skriver selskapet.

De skriver at serviceteamet i år har vokst med 30 prosent, og at de derfor har kunnet forlenge åpningstidene og introdusere et nytt skift på flere av servicesentrene. De skriver også at de er i «konstruktiv dialog» med Vegvesenet om å få bruke sine mobile verksteder fullt ut også i Norge.

Som vi skrev for litt siden, har Tesla ikke søkt om å få bruke Mobile Service i Norge, men det er et nytt regelverk på vei i høst som vil være mer tilpasset en slik funksjon.

E-posten

Her er e-posten Tesla har sendt ut til norske brukere.
Faksimile

Her er hele e-posten Tesla har sendt kundene.

«Kjære kunde,

Den store etterspørselen etter elektriske familiebiler har ført til betydelig vekst for Tesla i Norge, og vi jobber hardt for å øke servicekapasiteten vår så fort som mulig. Vi er klar over at den nåværende servicesituasjonen ikke alltid gjenspeiler den opplevelsen vi ønsker at våre kunder skal ha. Teslas CEO Elon Musk har godkjent å gjøre alt vi kan for å gi en enestående serviceopplevelse, og han setter stor pris på støtten fra våre norske kunder.

Vi har allerede tatt grep for å forbedre sitasjonen. I år har serviceteamet blitt 30 % større, og dette har gitt en betydelig økning i kapasiteten. Vi har også tatt en rekke andre grep for å raskest mulig utbedre situasjonen, inkludert:

  • Fordi serviceteamet blir større, har vi kunnet forlenge åpningstidene på utvalgte servicesentre ved å introdusere et nytt skift. Etter sommeren kommer vi også til å starte med et nytt skift i Bærum og på Kokstad.
  • I Bergen bruker vi nå lokalene våre på Minde som støtte til servicesenteret på Kokstad for å utføre enkelte servicejobber.
  • Vi har en konstruktiv dialog med Vegvesenet for å kunne tilby hele omfanget av Mobile Service-tjenester så fort som mulig. I USA har økningen i antallet Mobile Service kjøretøy hatt en kraftig effekt på vår servicekapasitet og kundetilfredshet.
  • Vi har tatt i bruk vårt nye verksted i Oslo-området, og i de kommende månedene vil vi fortsette å bygge ut kapasiteten til det blir det største servicesenteret i Norge.

Vi skal få utført service på bilen din, og ber om at du fortsetter å kontakte våre eksisterende servicesentre og kundestøtteteamet hvis du trenger assistanse. Teamet vårt er her for å finne ut av hvordan vi kan hjelpe deg mest mulig effektivt.
Gjennom tiltak som disse vil vår servicekapasitet fortsette å øke, slik at vi kan gi deg et servicenivå i tråd med våre ambisjoner.

Med vennlig hilsen,
Tesla Service»

annonse