iPhone-køen kan bli virtuell

Et elektronisk system kan gjøre iPhone-køene til historie.

Ivrige iPhone-fans har campet utenfor Apples butikker i forkant av salgsstart for de nye modellene. Målet har tilsynelatende vært å komme blant de første som kan skilte med en flunkende ny iPhone-modell.

Elektronisk reservasjon

Journalister må også stå i kø om de vil teste iPhone tidlig (Arkiv).

Det nye systemet innebærer at kunder kan reservere en telefon med ønsket størrelse, farge og minnekapasitet, for så å motta et elektronisk reservasjonskort. Kortet skal erstatte papirkortene som til nå har vært delt ut i køene på utsiden av Apples butikker.

Om du har mottatt en bekreftelse på bestillingen din slipper du å stå i kø halve natten. Da kan du i fred og ro plukke opp telefonen når det måtte passe deg. Om reservasjonen gjelder også neste dag er ikke klart. Det er heller ikke kjent om du kan velge hvor du vil hente telefonen, skriver SlashGear. Det er ikke kommet noen opplysninger om hvordan man skaffer seg en slik elektronisk reservasjon.

Slutt på køsnikingen?

Fordelen med det elektroniske registreringssystemet er åpenbar. Du slipper å stå i kø, og det er ingen krise om noen sniker seg foran deg.

For soveposefolket på utsiden av butikkene er dette kanskje dårlige nyheter. Det blir vanskeligere å selge plassen sin i køen, og det blir færre å vise seg frem til. Når alt kommer til alt er det liten tvil om at mange av de som står i iPhone-kø gjør det av helt andre grunner enn at de vil ha iPhone noen timer før alle andre.

Køene har vært brukt til ulike PR-stunt, fordi køgalskapen tilsynelatende har vært et obligatorisk innslag i flere nyhetsmedier.

Om køene er borte eller ikke får vi vite på fredag, da vår mann Finn Jarle Kvalheim er høyst fysisk tilstede utenfor dørene til Apple-butikken i Regent Street i London.

Les også: Sniktitt på Apple iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Les også
Apple vil ha en slutt på at folk skal stå i kø for nye produkter
Les også
Reiste til London for ny iPhone
Les også
Nå får du «ny» iPhone
Les også
Bekreftet: Apple låser ned betalingsbrikken sin
Les også
Slik er iPhone 6 sammenlignet med konkurrentene
annonse