Til hovedinnhold

10 mobiltelefoner å hate

10 mobiltelefoner å hate

(Artikkelen er publisert tidligere) Her har vi samlet et knippe mobiltelefoner som aldri skulle sett dagens lys. Det skulle være ti modeller, men så ble vi litt revet med. Kanskje finner du nettopp din favorittmobil på lista vår. Da kan du fortelle terapeuten din at vi beklager dette.
Xelibri
Xelibri skulle bli Siemens store gjennombrudd i fashion-markedet. Med fire nye kolleksjoner skulle Siemens flytte mobilbransjen inn i klesbutikkene. Buzzordet var acessoires, mens brukervennlighet åpenbart var et fy-ord. Så gikk det da heller ikke så lang tid før hele satsingen, og Siemens Mobile også for den sakens skyld, var historie.

Nokia 7600

Nokia er sterkt representert på listen over mobiltelefoner der design har gått foran brukervennlighet. Den første 3G-mobilen var at slikt produkt, formet som en kastestein og mest anvendelig som nettopp det. For sikkerhetsskyld startet salget i Norge lenge før 3G-nettene åpnet. Noen storselger ble den da heller aldri.

10 mobiler å hate (2)

Nokia leppestift
For Nokia er erfaringslæring å oppdage at du har begått den samme feilen en gang til. Nokia lanserte leppestiftmobilen 7280 på høsten i 2004. Ett år senere gjentar Nokia fadesen og lanserer 7380. En usedvanlig lekker mobiltelefon, men som verktøy for samtaler og SMS er den like anvendelig som en gaffel i suppa.

Motorola V100

Motorola V100 kom på markedet i 2000, og var noe så genialt som en mobiltelefon uten mikrofon og høyttaler. Dermed kunne vi heller ikke snakke i den, med mindre vi rotet frem håndfriledningen og satte pluggene i øret. Men som SMS-telefon fungerte den på et vis. Vårt eksemplar ble brukt i en uke, og befinner seg nå i skuffen med rarieteter vi ikke har hatt hjerte til å kaste.

10 mobiler å hate (3)

Samsung SGH-F300
Samsung er kjent for funksjonelle designmobiler, men har gjort et par unntak. SGH-F300 er en MP3-spiller eller en mobiltelefon, avhengig av hvilken side du ser på. Men en MP3-spiller med mobiltelefon på ryggen er ingen god ide. I alle fall ikke når den store skjermen sitter på MP3-delen, mens telefonen har en skjerm som bringer tankene til den gang SMS var noe bare en håndfull mennesker hadde hørt om. Ekstra gøy var det å bruke nettlseseren, som bruker den store skjermen, men betjenes med tastene på motsatt side.

Telepong

Sveitsere er gode på ost, sjokolade, klokker og lommekniver og sikkert en god del annet også. Men å designe en mobiltelefon synes å være noe vanskeligere å få til. Nå har riktig nok Tag Heuer klart det også, men Telepong klarte det definitivt ikke. Denne Linux-baserte mobiltelefonen ble da heller aldri noen slager, muligens fordi tidens mote ikke ga plass til mer enn en banan i buksa.

10 mobiler å hate (4)

BenQ Qube Z2
BenQ kjøpte Siemens Mobile, og under en fortrolig samtale kunne en tidligere Siemens-ansatt fortelle oss at Qube Z2 var aktuell for det norske markedet. Sånn skulle det aldri gå. Kort tid etter at selskapet mottok regningen fra lanseringsfesten i Mallorca, la BenQ beina på nakken og løp fra alle fagre løfter. Mobildivisjonen ble nedlagt, og Z2 kom aldri hit.

Nokia 3650

Nokia 3650 var ikke bare en mobiltelefon så stor at Supermann kunne skifte i den. Det runde tastaturet bidro til å skape frustrasjon for SMS-ere og for alle som kunne taste PIN-koder og mobilnumre i blinde. Men telefonen hadde Symbian Series 60. Den støttet minnekort og hadde sine fans.

10 mobiler å hate (5)

Nokias Taco-mobiler
Spillkonsoll eller mobiltelefon? Nokia ble aldri helt enig med seg selv, og hybridmodellen N-gage (her ved det andre forsøket, N-Gage QD) floppet ”big time”. Den spesielle designen får ta det meste av skylda. Innholdsmessig var telefonen nemlig det mest velutstyrte du kunne få for under 2000 kroner. Når heller ikke QD-modellen ble noen suksess var det slutt på N-Gage-mobiler. N-Gage ble videreført som merkenavn på spill tilpasset flere av Nokias nyere mobiltelefoner.
To andre mobiltelefoner med samme formfaktor slo heller ikke an. Det var modellene 3300 og 5510.
Førstnevnte var en mobiltelefon som angivelig skulle ha fet lyd, mens 5510 var enda ett av Nokias forsøk på å innføre en ny og uønsket tastaturutforming.

B&O

Det danske selskapet B&O er ikke redd for å gå veier ingen har gått før dem. Men noen ganger er det en grunn til at ingen har gått på disse veiene. Modellene Serene og Serenada ble fort omtalt som isskraper og annet mobilprodusenten neppe opplevde som videre flatterende. Noen ganger er det sikkert bedre å være original enn vakker, men for Serene og Serenada ble det flopp.Magcom
Også i Norge har vi bommet stygt i forsøket på å ta opp konkurransen som mobilprodusenter. Magnesiummobilen Magcom hadde et unikt brukergrensesnitt der mye av innholdet var nettbasert. Men krangel om oppgjør for aksjer og uenighet mellom gründere og investorer forsinket utviklingen så mye at telefonen på det nærmeste var utdatert da den endelig kom på markedet. Noen direkte skjønnhet var den heller ikke. Programvaren kunne oppgraderes, men da Magcom gikk konkurs forsvant også støtten for flere av tjenestene i telefonen.


Det finnes andre stygge og/eller ubrukelige modeller som sikkert burde fått plass på denne lista. Har du noen forslag, så del dem gjerne med oss i vårt forum.

Mer om
annonse