Tek.no

Test

Test: Sony Ericsson Jalou - OMG!

11 Des 2009 10:18

Test: Sony Ericsson Jalou - OMG!

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Vi vet det i alle fall ikke. Våre første assosiasjoner ved synet av Jalou går til innholdet i plastkulene du kan vri ut av enkelte automater etter å ha puttet på en femmer. Skikkelig tivoli-lekkert i skinnende fargesterk lilla plast. Så åpner vi vidunderet, og nedturen er total. 12 ruter-formede små plastspeil viser tastene.

På innsiden av topplokket finner vi en skjerm som måler 2 tommer. Under hengselen har Sony Ericsson plassert en sekskantet navigasjonstast som kan vippes i fire retninger.Teksten på tastaturet er hvit mot sort, men bokstavene er små, og for mange vil den nok være ganske vanskelig å lese.

På høyre side finner vi volumtast, og på venstre side sitter Sony Ericssons proprietære kontakt. På utsiden av lokket sitter en liten linse med en åttekantet ramme omkring. Huff.

Så er det da ingen ting vi kan glede oss over i denne mobiltelefonen?

Skarp skjerm

Jo, da. Skjermoppløsningen er på 240x320 punkter. Det gir et svært skarpt og godt bilde når skjermen ellers er så liten. Og når det kommer inn meldinger lyser det opp et skjult display på utsiden av telefonen. Det er riktig nok ingen fargeskjerm, men lysende tall og bokstaver som ser ut som om de ligger utenpå telefonen. Løsningen er den samme som på Z610 som kom på markedet i 2006.

Og det er mer å glede seg over – den har jo både turbo-3G og A2DP. Dessuten støtter den minnekort, så den kan brukes som en liten MP3-spiller. FM-radio har den også. At den mangler WLAN og GPS er ikke noe vi henger oss opp i. Det er egenskaper vi ikke forventer i en såpass rimelig mobiltelefon.

I esken ligger hodesettet HPM-60. Det er antakelig ett av de simpleste stereohodesettene du kan få til en mobiltelefon. Ikke er det noen overgang til 3,5mm jack heller.

Menyene i Jalou er standard Sony Ericsson, slik vi er blitt vant til at den skal være.

Kamera

Kameraet i telefonen tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning, men det er verken dedikert kameratast eller innbygget fotolys på telefonen. Her er heller ikke autofokus, så kameraet har unektelig en del begrensninger.

Det underlige, og rent ut sagt stygge, tastaturet er slett ikke så ille å skrive tekstmeldinger på. Og vi finner den samme ordboka og tegnoversikten her som på Sony Ericssons toppmodeller i standardklassen. Med 100 MB innbygget minne og plass for MicroSD (minnekort) er det mulig å ha en grei platesamling i telefonen. Dessuten er det mulig å synkronisere e-post, kontakter og avtaler med Microsoft Exchange Server. Vedlegg kan lastes ned til telefonen, men den har ingen leser som kan vise Office-filer.

Noen businessmobil er dette definitivt ikke, med mindre du gjør business i nedre del av Skippergata og er ute etter en telefon som står til fuskepelsen.

Liten

Vi skal ikke underslå at Jalou kan komme til å finne sine tilhengere. Det er en knøttliten mobiltelefon, og den har et utseende som skiller seg ut. For mange er det nok. Når den i tillegg selges i kampanjer for helt ned i én øre, så bør den være oppnåelig, selv for den som har lite penger å legge i telefonkjøpet. Batterikapasiteten er heller ikke så ille som vi fryktet når vi så hvor liten telefonen er.

Og vi skal heller ikke underslå at den har brukbarsamtalelyd, gode menyer og gjør det man kan forvente av en mobiltelefon i denne prisklassen. Skjermen er bra, om enn liten. Og med tanke på at den er nesten gratis gjør det faktisk ikke så mye at det knirker i plasten når vi taster.

Jalou kommer i den lilla varianten vi har fått til test, og kan også skaffes i sort.

For de virkelig motebeviste finnes sågar en rosa variant av Jalou der noe av plasten på og omkring navigasjonstasten er pyntet med gull. Denne varianten kalles Dolce & Gabbana edition, har ”gull-taster” og leveres med et anstendig hodesett.

Men det er snart jul, så vi legger godviljen til. Terningkast 3.


Her er noen bilder som vi har tatt med Sony Ericsson jalou:

Les også