Til hovedinnhold

Oppdaterer Apple iPad om en uke?

Internett flommer over av iPad-rykter.

Ryktene om en iPad Mini har gått i årevis – akkurat som ryktene om en iPhone med større skjerm. Nå virker det stadig mer sannsynlig at iPad Mini vil dukke opp, og at lanseringen skjer 17. januar. Men kommer den alene?

Les også: Flere nettsteder «bekrefter» Apples minisurfer

Samtidig med de stadig tiltakende ryktene om iPad Mini, har det vært mye snakk om en forsiktig oppgradert utgave av dagens iPad.

Tynnere, mindre varm og med Lightning

Dersom ryktene stemmer, vil den nye iPad-en være noe tynnere og bli mindre varm under bruk. Det er også svært sannsynlig at den vil få den nye Lightning-kontakten som ble lansert sammen med iPhone 5 for en måneds tid siden.

Les også: Test av Apple iPhone 5

Nå skal en utvikler ha funnet modellkoden til en iPad som ikke er på markedet i statistikken over hvem som har lastet ned appene hans. iPad-en det er snakk om skal ha kodenavnet iPad3,6. Siste generasjon iPad heter i dag iPad3,1, iPad3,2 og iPad3,3 – avhengig av type.

iPad med A6-brikke

Enheten det er snakk om skal kjøre på samme type systemarkitektur (ARMv7S) som iPhone 5, altså enten systembrikken A6, eller en annen variant basert på den.

Dagens iPad kjører systembrikken A5X, som er en videreutvikling av A5-brikken fra forrige generasjon iPhone.

Spørsmålet mange stiller seg er hva slags iPad er dette snakk om? Ryktene vil ha det til at det ikke er iPad Mini, den skal også ha dukket opp i slike logger, da under navnene iPad2,5 og iPad2,6. Alt vi har hørt så langt antyder at iPad Mini blir en langt rimeligere enhet med mindre skjerm og innmat basert på forrige generasjon iPad.

Stort skifte?

Lavere varmeutvikling på samme enhet er noe man vanligvis oppnår ved å krympe produksjonsprosessen for den samme typen brikke, og dermed også strømforbruket. Et skifte til en helt annen type brikke er strengt tatt mer enn de fleste forventet for en "forsiktig" oppgradert iPad.

Det kunne også vært snakk om neste generasjon iPad, som formodentlig dukker opp til neste år i mars. Begge de to siste generasjonene har blitt lansert i mars. Hvis Apple skal følge sitt sedvanlige navneregime skulle imidlertid neste generasjon iPad hatt navn som startet på iPad4,x.

Les også: Test av siste generasjon iPad

(Kilde: macrumors.com)

Les også
Nå er det heftige Mac-nettbrettet tilgjengelig
Les også
– Lager fire millioner iPad Mini i måneden
Les også
Apple betaler 350 mill. for iPad-navnet
annonse