Nå er det heftige Mac-nettbrettet tilgjengelig

Kommer med SSD og Intels nyeste prosessor.

Modbook Pro-nettbrettet fra Modbook, som blant annet byr på kraftige Intel-prosessorer og SSD-lagring, er kanskje ett av de kraftigste nettbrettene der ute. Det selges hovedsaklig i USA, og ligger nå klart for forhåndsbestilling.

For den 13,3 tommer store herligheten må du ut med 3499 amerikanske daler. Direkte oversatt betyr det 20 000 kroner, men gjerne 28 000 når norske skatter og avgifter kommer på plass. Dette er forøvrig bare basismodellen, vil du ha ekstra krutt må du betale mer – opp mot hele 40 000 kroner.

Konvertert MacBook Pro

Modbook Pro er i bunn og grunn en MacBook Pro fra Apple, av nyeste sort. Modbook kjøper inn maskinen, fjerner tastaturet og eventuelt det dedikerte grafikkortet, før de smetter inn en SSD og legger et berøringsfølsomt belegg på skjermen.

Det hele dytter de inn i sitt eget Modbook-kabinett, og vips så har de snudd en bærbar maskin til et fullblods nettbrett. På siden finner du både USB-, lyd-, nettverk- og Thunderbolt-kontakter.

Med på kjøpet får du også en egen berøringspenn som skal fungere spesielt godt for kontorbruk. Modbook kommer som standard med OS X Mountain Lion som operativsystem, men om du vil kan selskapet slenge inn Windows 7 for deg.

Solid maskinvare

Til å være et nettbrett er dette en solid sak. Ikke bare veier den gummierte klumpen 2,5 kilogram, og har en tykkelse på 2,37 centimeter. Den kommer også pakket med en Intel Core i5-prosessor på 2,5 GHz, alternativt en i7 på 2,9 GHz.

Grafikken kommer i form av den integrerte HD 4000-løsningen, og minnevalget strekker seg fra 4 til 16 GB. Lagringen skjer på en SSD, som kan holde mellom 64 og 480 GB. Optisk enhet er også på plass, samt et par høyttalere.

Forhåndssalget av rakkeren har startet i USA, som i første omgang er det eneste landet den skal selges i. Det er imidlertid ikke et stort hinder oss nordmenn som ønsker fatt i den:

Sjekk vår guide:
Slik skaffer du rimlige varer fra USA »

(Kilde: 9to5mac)

Les også
Oppdaterer Apple iPad om en uke?
Les også
Samsung vil fortsatt levere til Apple
Les også
– Lager fire millioner iPad Mini i måneden
Les også
Samsung-nettbrett forbudt i USA
annonse