Til hovedinnhold

Apple betaler 350 mill. for iPad-navnet

Nå kan de omsider selge nettbrettet sitt i Kina.

Tidligere i år ble en rekke kinesike butikker pålagt å fjerne Apple-nettbrettet iPad fra hyllene sine. Årsaken var at selskapet Proview satt på rettighetene til merkenavnet "IPAD".

Nå har en kinesisk domstol bestemt at Apple må betale Shenzhen Proview Technology 60 millioner dollar - litt over 350 millioner kroner - for å kunne selge iPad på det kinesiske markedet. Dette har det amerikanske selskapet godtatt, ifølge New York Times.

– Dette er en løsning som er akseptabel for begge parter, sier Proviews advokat Xie Xianghui.

Han sier at de hadde håpet på rundt 400 millioner dollar, men at de følte seg presset til å godta tilbudet på grunn av høy gjeld. Faktisk står det kinesiske selskapet i fare for å gå konkurs til tross for utbetalingen fra Apple.

Apple trodde på sin side at de allerede hadde kjøpt rettighetene til merkenavnet. De betalte det moderselskapet Proview International Holdings Ltd. 55 000 dollar for rettighetene i en rekke asiatiske land, og trodde at det også dekket Kina. En kinesiskt domstol avgjorde sist desember at det ikke var tilfellet, noe som til slutt gjorde at Apple måtte åpne lommeboka.

Etter USA er Kina det viktigste markedet for Apple.

Les også: Test av den nye iPad-en

(Kilder: New York Times)

annonse