Nyhet

Du kan avlyttes for 5000 kroner

Du har kanskje hørt at GSM-telefoner er praktisk talt umulige å avlytte, og at du i alle fall trenger utstyr for flere millioner kroner. Det stemmer ikke lenger. Under årets Black hat-konferanse ble det vist frem en metode å avlytte GSM-telefoner flere kilometer unna med utstyr for noen få tusen kroner.

Krypteringsmetoden A5/1, som brukes i GSM-utstyr, har tidligere blitt ansett for å være rimelig sikkert, skriver Bit-tech.net. Nå viser undersøkelser gjort av David Hulton i Pico systems og Steve Muller i Cellcrypt at systemet kan være modent for fornying.

Knekk koden for 5000 kroner

Under konferansen viste de frem en selvbygget boks som kan fange opp og dekryptere GSM-samtaler på under 30 minutter. At det tar en halvtime å komme seg inn på en samtale er kanskje ikke så imponerende, men at utstyret er bygget for komponenter med en samlet verdi på 5200 kroner (500 pund) får øyenbryn til å heve seg.

Flere interesser

Personene bak metoden skal frigi fremgangsmåten uten å ta betalt for det, ifølge Insidetelecom.no. De samme menneskene vil imidlertid selge en løsning som kan dekryptere A5/1-kryptering i løpet av 30 sekunder, men da må du betale nærmere tre millioner for utstyret.

Det er dog liten tvil om at personene og selskapene bak den nye avlyttingsmetoden har flere interesser i saken. Pico systems lever av å selge skreddersydd maskinvare på bestilling, slik som avlyttingsboksen, mens Cellcrypt lever av å selge krypteringsløsninger til mobiltelefoner.

(Kilde: Insidetelecom.no, Bit-tech.net)

Les også
Skal hacke GSM-nettet for sikkerhets skyld
Les også
Sony Ericssons kodeliste hacket
Les også
Du er den største trusselen
Les også
7 virus på mobilen i måneden
annonse