Disney+ blir dyrere

Øker prisen kraftig bare måneder etter lansering.

Disneys strømmetjeneste, Disney+, ble etter en rekke utsettelser lansert her på berget så sent som i september i fjor. Etter et knapt halvår økes prisen nå med nesten 30 prosent, bekrefter Disneys norske presseansvarlige til Tek.

Tidligere koster tjenesten 69 kroner per måned, eller 689 kroner per år.

Fra 23. februar øker månedsprisen til 89 kroner, og årsprisen til 890 kroner.

Nåværende månedsabonnenter beholder prisen de har i dag frem til 23. august.

Les også
Dette er alle strømmetjenestene du kan abonnere på

Skyldes mer innhold

Ifølge selskapet skyldes prisøkningen at mer innhold er på vei til tjenesten. I tillegg til at Disney selv skal produsere mer, vil også innhold fra tjenesten «Star» integreres i Disney+ som en ny «fane» fra februar.

Star inneholder i dag produksjoner fra blant annet 20th Century Studios, ABC og FX, som «24», «Family Guy», «Lost» og en rekke dokumenterer. Titlene varierer dog mellom de ulike landene, og de eksakte titlene som kommer til Disney+ i Norge blir kjent nærmere opp mot lanseringen.

I dag består Disney+ av faner for Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

Det nye innholdet kan ikke velges bort, men Disney lover bedre verktøy for å sikre at de små kun får sett innhold som er beregnet på dem gjennom en forbedret foreldrekontroll og PIN-lås.

4K-oppløsning og god strømmekvalitet

Selv med høyere prislapp er Disney+ blant de rimeligste strømmetjenestene på markedet og inkluderer blant annet 4K-oppløsning og en «Offline»-løsning i abonnementet.

Da vi prøvekjørte tjenesten i september kunne vi melde om at den tekniske løsningen virket god:

«Mange av seriene og filmene er tilgjengelig i 4K-oppløsning, og ut i fra første øyekast virker kvaliteten å være god. Skarpheten og detaljene i bildet vitner om innholdet ikke er komprimert for hardt, og det er lite «grums» å spore i bildet.»

Du kan lese mer om Disney+ på lenken under.

Les også
Disney+ er lansert
annonse