Til hovedinnhold

Dette er alle strømmetjenestene du kan abonnere på

Det er utrolig mye å velge mellom.

Det er mange titalls strømmetjenester å velge i, og nesten alle har unikt innhold.
Niklas Plikk, Tek.no

Strømmetjenester har eksplodert i popularitet etter at Netflix tok verden med storm for snart 10 år siden, og i dag er det ikke uvanlig å abonnere på en liten håndfull av dem samtidig om du er serieentusiast.

Men du skal jammen følge godt med for å holde kontroll på alle aktørene som utfordrer gigantene som Netflix og HBO, og med hvilket innhold.

For det er et virkelig enormt utvalg strømmetjenester der ute nå. Bare det siste året er tre nye aktører lansert, som BritBox, Paramount+ og nå aller sist, Pluto TV - som er gratis.

Enten du vil vasse i serier, som de fleste, eller se klassiske konsertopptak eller nerde deg ned i dype dokumentarer, finnes det en tjeneste for deg. Det finnes «filmklubb på nett», «bibliotekstrømming» og til og med rene tegnefilmtjenester.

Kanskje er det på tide å gå gjennom tjenestene du har, og samtidig sjekke om en av de nyere aktørene kan være artig å teste ut?

Vi har saumfart markedet for strømmetjenester sånn at du enkelt kan finne en tjeneste du er interessert i.

Vi har samlet de store og kjente betalingstjenestene, med mye innhold for den jevne seriesluker, helt først. Disse har vi også sammenlignet med hverandre i tabellen nedenfor. Litt lenger ned i saken finner du de mange mer spesialiserte tjenestene som har innhold de store aktørene ikke satser så mye på.

Slik er de mest populære tjenestene

Apple TV+: For deg som har epledingser

Apple TV+

Hvis du har en nyere Apple-dings kan det godt hende du allerede har den kjempelange prøveperioden på Apple TV+. Her får du inntil ett år gratis tjeneste med på dingsekjøpet. Hvis ikke er det uansett relativt billig å abonnere på denne tjenesten. I den korte tiden den har vært i drift har den fått mye skryt for flere av seriene sine, der blant annet Jennifer Aniston er tilbake i serien The Morning Show.

Pris: 59 kroner / mnd, 7 dager prøvetid, gå til Apple TV+

BritBox:

BritBox

«Det beste av britisk TV på ett sted» var lovnaden da BritBox ble lansert i Norge i slutten av april 2022. Helt sentralt for den nye tjenesten er innhold fra de britiske storselskapene BBC og ITV, og den er lastet med rundt 2000 timer underholdning. Hovedfokus ligger på britiskproduserte TV-serier som spenner kategoriene drama, krim, komedie, dokumentar og livsstil. Du finner blant annet kjente serier som Peaky Blinders, Vera, The Office (UK), Midsomer Murders, Blackadder og Pride and Prejudice, der sistnevnte er tilgjengelig i en oppusset HD-versjon.

Også flere programmer som er tilgjengelig via lineær-kanaler som BBC Brit er tilgjengelige på tjenesten.

Pris: 89 kroner / mnd, 699 kroner / år, 7 dager prøvetid - gå til BritBox

Discovery+: Discovery- og TVNorge-kanalene på nett

Discovery+

Hvis du vil se innhold fra TVNorge- eller Discovery-universet er det strømmetjenesten Discovery+ som gjelder. TVNorge, FEM, MAX og VOX er med, og det det samme er Discovery og Animal Planet. En rekke kjente titler som 71 grader nord, Brille og Ex On The Beach er å finne på tjenesten. Mye norsk innhold i form av serier og reality, men her finner du også internasjonale titler som Shetland, CSI Miami og BIG med Richard Hammon.

Her finner du ikke minst fotball fra Eliteserien og OBOS, samt golf, tennis og sykkel. Da til 179 kroner måneden.

Om du tolererer reklame kan du se underholdningsprogrammene deres for 49 kroner måneden, mens det reklamefrie tilbudet starter på 79 kroner måneden.

Pris: 49 - 179 kroner / mnd, 7 dager prøveperiode, gå til Discovery+

Disney+: «Klassikerne» og Star Wars

Disney+

Disney+ er tjenesten for deg som ikke får nok av Bambi og Tingeling. Enten det er til hverdags eller til juls kan det være et triks å ha tilgang på tjenesten som gjerne benker store og små foran det klassiske Disney-slottet med fyrverkeri og farger. Men det er ikke bare klassiske tegnefilmer som gjelder. I Disney-universet inngår også navnene Marvel og Star Wars, i tillegg til en rekke andre løse titler. Spesielt lanseringsserien Mandalorian, som er del av Star Wars-universet, blir ofte trukket frem som en av 2020s beste TV-serier.

Pris: 89 kroner / mnd eller 890 kr / år, ingen prøvetid - gå til Disney+

HBO Max: Åtte sesonger med drage++

HBO Max

Har du fortsatt ikke sett Game of Thrones? Vel, da er det bare å sette i gang. Det er åtte sesonger av det livsfarlige stoffet, med drager og sex og vold og intriger som viktige ingredienser.

Ikke så opptatt av slikt, sier du? Kanskje Dr. House som urteit romskipkaptein i Avenue 5 er tingen. Dette er også her du finner Bill Maher og John Oliver, hvis du er opptatt av prateprogrammer og aktualitet.

Pris: 89 kroner / mnd, 699 kroner / år, ingen prøvetid, gå til HBO Max

Netflix: Den største

Netflix

Vel, det er Netflix. Det er antakeligvis den mest omfattende strømmetjenesten på planeten. De har en rekke ulike abonnementer avhengig av hvilken strømmekvalitet du vil ha og hvor mange i husstanden som skal kunne se på samtidig. Billigste abonnement starter på 89 kroner, men det har dårlig oppløsning på videoen, såkalt «SD-kvalitet».

De fleste vil nok velge abonnementet til 109 kroner måneden med HD-kvalitet og 2 samtidige avspillinger slik at flere i familien kan bruke tjeneste samtidig og bildet ser bra ut på en større TV. Har du en stor og god 4K-TV, eller mange serieglade i familien må du ut med 159 kroner for 4K-abonnementet med 4 samtidige strømmer.

Pris: 89–159 kroner / mnd, ingen prøvetid, gå til Netflix

Paramount+: Halo og Twin Peaks

Paramount+.

Paramount+ har blant annet ekslusivt innhold fra Showtime. For øyeblikket er det kanskje «Halo» serien (fra Microsofts kjente spillunivers) som er et av de store trekkplasterne, men du finner også Dexter, Twin Peaks, Yellowstone, Homeland, NCIS og Master of Sex her. I tillegg kommer mye innhold fra produksjonsselskaper som Paramount Pictures, Nickelodeon, MTV og Comedy Central. Sistnevnte betyr blant annet at alle sesonger av «South Park» er inkludert i tjenesten.

Filmer fra store franchiser som Mission Impossible, Indiana Jones samt Gudfaren-trilogien er ogås på plass.

For barna er Paramount+ hjemmet til alle serier kjent fra Nickelodeon, med blant annet Svampebob, Teenage Mutant Ninja Turtles, Dora utforskeren og PAW Patrol.

OBS: Paramount+ skal i løpet av 2022 bli til SkyShowtime, og vi kan vente at innhold fra selskapene Sky og Peacock legges til tjenesten. Ettersom innholdet vokser kan også prisen endres ved lansering.

Pris: 69 kroner / mnd, 7 dager prøvetid - gå til Paramount+

Prime Video: Få, men gode egenproduksjoner

Prime Video

Amazons videotjeneste er rimelig å abonnere på og har mye innhold. Hvis du ser etter eldre klassikere eller Bollywood-film (!) er Prime Video et utmerket sted å starte jakten. Men der Prime Video virkelig skinner er på egenproduksjoner. De lager ikke så mange av dem som Netflix gjør, men de treffer langt oftere blink med karakterer på steder som IMDb, der slikt innhold vurderes.

Pris: 65 kroner / mnd, 7 dager prøvetid, gå til Prime Video

Viaplay: Action på øya

Viaplay.

Nordisk tjeneste med en hel del norsk og nordisk innhold. På realityfronten får du flere utgaver Love Island og Paradise Hotel. I tillegg har Viaplay en rekke av de viktigste amerikanske seriene i sitt utvalg. I likhet med TV 2 Play har Viaplay også et eget sportsabonnement som koster mer. Da med boksing, MMA, UFC og rettigheter til blant annet Europaligaen, FA Cup og Bundesliga.

En del av serieinnholdet er tilgjengelig gratis og reklamefinansiert via «søstertjenesten» Viafree.

Pris: 139 - 649 kroner / mnd, inntil 14 dager prøvetid, gå til Viaplay / gå til Viafree

TV 2 Play: Den norske

TV 2 Play

TV 2-universet inneholder både nyheter, reality som Farmen og egenproduserte og innkjøpte TV-serier, samt flere sportsrettigheter med norsk og internasjonal fotball. Det er antakeligvis den tjenesten ved siden av NRK du finner mest norskspråklig innhold på. De har ikke prøvetid, og det finnes svært mange abonnement å velge i.

Trolig er det TV 2 Play Film og serier uten reklame til 139 kroner per måned de fleste vil velge. Denne inneholder alle serier og filmer TV 2 har rettigheter til, lineær-TV-kanalene deres og faktisk BritBox, strømmetjenesten som koster 89 kroner måneden om du abonnerer på den alene. Sportspakken med fotball fra Norge og serier som La Liga og Champions League koster 399 kroner måneden.

Pris: 89 - 399 kroner / mnd, ingen prøvetid - gå til TV 2 Play

VG+: Stort dokumentararkiv

VG+

Vi får starte med å være helt tydelige på at vi også er en del av VG, bare så du er klar over det. Men hvis dokumentarer er greia di er det ikke bare masse flott tekst og reportasjer å finne i VG+-arkivene. Du finner også et oppdatert utvalg av prisvinnende dokumentarer fra omtrent overalt i verden. Hvis du har VG+ fra før uten å ha funnet frem til dokumentarutvalget er det i alle fall på tide å ta en titt på denne delen av tjenesten.

Noe innhold er tilgjengelig uten abonnement.

Pris: 99 kroner/ mnd, ingen prøvetid, gå til VG+ Dokumentar

Pluto TV: Gratis TV-arkiv

Pluto TV

Pluto TV ble lansert her hjemme så sent som i mai 2022, og er en annonsebasert strømmetjeneste. I en medieverden hvor det er lett å bruke mange hundre kroner i måneden for å ha underholdning å glane på, er det alltids kjekt med «gratis» alternativer. Mot å se reklame, omtrent 2x 5 minutter per time, får du muligheten til velge fritt i en programkatalog med over 70 kanaler. Da med innhold som spenner fra sport, Luksusfellen, hytteoppussing, South Park og Star Trek til en god slump mer innhold hentet fra Paramount+-tjenesten som vi nevner like over.

Til forskjell fra andre strømmetjenster fungerer Pluto TV mer som lineær TV, ved at du «zapper» gjennom kanaler som viser ulike programmer. Fortvil likevel ikke, for mange av kanalene er i praksis dedikert til hver sin serie/TV-sending, med nye episoder av Paradise Hotel, Charterfeber eller Luksusfellen og mange flere som begynner hver hele eller halve time. Pluto TV mener selv dette kan gjøre det enklere å finne noe du vil se og så slå seg til ro med det, og vi synes faktisk de er inne på noe!

Om du ikke er enig kan du heldigvis begynne programmer forfra, og en del er også tilgjengelig som «on demand», der du kan velge enkeltepisoder og sesonger som det passer deg.

Pris: Gratis / reklamefinansiert - gå til Pluto TV

Strim: Seriesamler og TV-alternativ

Strim

Strim er en tjeneste fra RiksTV som samler andre tjenester og kanaler i ett abonnement. Hvis du allerede har en haug abonnement er det ikke sikkert Strim er for deg. Men kanskje har du vært innom mange abonnement fra før, og har brukt opp de gratis prøveperiodene dine. Kan hende er du lei av å hoppe mellom ulike tjenester? I så fall kan det hende Strim er for deg. Den samler alt på ett sted og gir den en uke til å teste som ny bruker. Det minste abonnementet er kun et knippe vanlige TV-kanaler, og inneholder ikke rene strømmetjenester. Det er de to dyreste som inkluderer mer, som HBO Max, Viaplay, TV2 Play (med reklame), Paramount+ og Nordisk Film+.

Pris: 199 - 399 kroner / mnd, 7 dager prøvetid, gå til Strim

Allente Stream: serie- og «TV-alternativ 2»

Allente Stream

Mens RiksTV har Strim, har Allente - det nye selskapet som oppstod fra tidligere Canal Digital og Viasat - sin «Stream» som ble lansert i mai 2022.

Om du velger Strim eller Stream skal ikke vi legge oss opp i, men Allentes tilbud gir i likhet med førstnevnte tilgang til en haug lineærkanaler i tillegg til strømmetjenester. Pakkene er myntet på deg som enten ikke vil ha eller som ikke kan motta TV via kabel, antenne eller parabol. Her trenger du bare nettilkobling, en nettleser og eventuelt en strømmeboks for å komme i gang.

Pakkene til Allente Stream er dyre, men gir tilgang til mange lineærkanaler. Rivalen Strim er bedre på inkluderte strømmetjenester, mens du her må ut med nesten 600 kroner måneden før du virkelig får med flere strømmetjenester enn TV 2 Play (med reklame), som Paramount+, «Viaplay film og serier» samt Nordisk Film+.

Pris: 379 - 798 kroner / mnd, ingen prøvetid, gå til Allente Stream

Filmoteket: gratis underholdning med lånekort

Filmoteket

Filmoteket er en strømmetjeneste med over 1600 filmer i stallen, og alt som kreves for å få tilgang er at du registrerer deg med lånekortet ditt fra biblioteket.

Det er dog opp til det lokale biblioteket ditt å avgjøre hvor mange filmer du kan låne gratis hver måned, og du har 48 timer på deg til å se ferdig en film.

Filmene velges ut av en egen redaksjon, noe som sikrer et bredt utvalg, med mye innhold som ikke nødvendigvis er tilgjengelig hos større kommersielle tjenester.

Du kan velge blant norske, nordiske og internasjonale titler som treffer fra barn og ungdom til godt voksne og spenner fra smale filmer, klassikere, filmatiserte bøker og Oscar-vinnere til enkelte «blockbustere». Serier kan derimot telles på to hender.

PS: lånekort er gratis og skaffes på biblioteket eller digitalt på nett. Bestillingsnettsiden ser litt «småshady» ut, men vi har sjekket: det er den offisielle!

Pris: gratis med lånekort, gå til Filmoteket

SF Anytime: Lei en nyfilm

SF Anytime

Ikke alt kan fås for en lav månedlig pris. Noen ting, og spesielt nye ting, må kanskje leies hver for seg. På SF Anytime kan du gjøre nettopp det. Her kan du se et stort utvalg film og serier til leie eller kjøp. Som hele «007» Bond-katalogen. Kanskje du har mistet en episode av en serie som var tilgjengelig da du var utlands? Enkeltepisoder kan kjøpes for 9 kroner, mens sesonger kan kjøpes for 99 kroner. Leiefilm ligger en plass rundt 40–50 kroner og da har du to dager på deg til å se dem.

Pris: 9 til 99 kroner / episode eller film, ingen prøvetid, gå til SF Anytime

Filmarkivet: Norsk film

Filmarkivet

Filmarkivet organiserer 1100 norske filmtitler under sin fane, og har en svært lav månedspris. Du kan også leie både filmer fra inn og utland på tjenesten, men da gjennom en egen del av tjenesten som er ved siden av innholdet som er inkludert i abonnementet. Inneholder mange eldre titler, dokumentarer og ungdomsfilm, for å nevne noe.

Pris: 39 kroner / mnd, ingen prøvetid, gå til Filmarkivet

YouTube: Mer moro enn du tror

YouTube

YouTube. Tjenesten som kanskje er lett å glemme for voksne, men som barna sannsynligvis har full kontroll på fra før. Plukker du med omhu kan du finne alt fra gode dokumentarer fra store produksjonsselskap til hobbydokumentarer fra mindre aktører, så som Smarter Everyday og Wendover Productions. Plattformen er stappfull av humor, og spesielt spillrelatert humor mangler det ikke på med kanaler som Viva La Dirt League, Markiplier, Gray Still Plays og Let’s Game It Out. I humør for noe som passer bedre som familiekos i stua? Årevis med talkshow og gameshow har lastet opp episoder og snutter til plattformen, så her finner du alt fra Stephen Colbert til Graham Norton og Qi. Det er muligens overflødig å si det, men ikke glem Youtube.

Om du vil slippe reklame kan du abonnere på YouTube Premium for 69 kroner per måned. Da får du også tilgang til reklamefri musikkavspilling og nedlasting.

Pris: Gratis / reklamefinansiert, gå til YouTube

NRK: Mer innhold enn du tror

NRK på nett er ikke bare lineærkanalen. Det er for det første et voldsomt arkiv over alt NRK noensinne har hatt produksjonsfingrene i selv. Og det er virkelig alt mulig av gamle klassikere å finne her. Vil du ha absurdorama med Pompel og Pilt i svart-hvitt? Det er fullt gjennomførbart. I tillegg ligger mange av seriene staskanalen sender ute i sin helhet en god stund etter at de er sendt. Her kan du finne både påskekrimmer og annet krimskrams du kanskje har gått glipp av. I tillegg får du selvfølgelig alt det som går på den vanlige lineære tjenesten, som nyheter og aktualitet. På norsk.

NRK er særlig sterke på relevante dokumentarer, som nå med fyldig utvalg av serier om kald krig, atomkappløp og Russland.

Pris: Du har allerede betalt, gå til NRK

Twitch: Gaming-TV

Twitch

Ivrig på å se spilling i storskjerm, og mer enn det Youtube kan by på? Twitch er tjenesten som er laget for akkurat dette formålet. Her finner du alt fra oppgjør mellom skamdyktige e-sportutøvere til vanlige folk som spiller hjemme hos seg selv. Selv om Twitch først og fremst er en plattform for strømming av dataspill er det også mye annet som foregår på plattformen og det er slett ikke alt som handler om spill. Noen ganger har strømmene mer karakter av å være «et sted å henge» enn noe annet. Atter en tjeneste som barn og ungdom har full kontroll på, men som voksne som kjeder seg fort kan ha glede av å ta en titt på.

Pris: Stort sett gratis, men mange streamere har ulike betalingstjenester, gå til Twitch

Curiosity Stream: Dokumentarer

Enda en tjeneste stappfull av dokumentarer. Denne verdensomspennende tjenesten som har du kanskje sett reklamer for hos Youtubere du følger. Enten det handler om verdensrommet, havet eller helt andre ting finnes det sannsynligvis en dokumentar om det på denne tjenesten. Prisen er relativt lav for HD-kvalitet, mens 4K-kvalitet koster omtrent tre ganger så mye.

Pris: 2,99 USD / mnd eller 19,99 USD / året, ingen prøvetid, gå til Curiosity Stream

South Park Studios - den byen, du veit ...

En god latter er alltid ålreit, men kanskje spesielt nå. Og det er det South Park driver med. Du trenger faktisk hverken betale noe eller være pirat for å se animasjonsserien helt gratis på nett. Samtlige 22 sesonger av galskapen er å finne på South Park Studios, der det dukker opp en reklame innimellom. Men ellers er det bare å trykke på play og se episodene i rekkefølgen eller tempoet du selv måtte foretrekke. Hvis du ikke har sett South Park på noen år har du muligens litt å ta igjen.

Pris: Gratis med reklame, gå til South Park Studios

Google Play Filmer

Leiefilm rett fra Google. Du har muligens allerede Google-kontoen din på både TV og mobiler. Dette er ikke et abonnement, men en tjeneste der du kjøper eller leier film. I likhet med SF Anytime er det dermed typisk tilgang på nyere filmer i tjenesten.

Pris: Vanligvis 29–49 kroner per leiefilm, ulike priser på kjøpefilm, Google Play Filmer er tilgjengelig i app

Mubi: Filmklubb på nett

Brenner du etter å se den beste actionkomedien fra Honduras? Hvis de har hatt noen slagere i det siste kan det hende du finner dem på Mubi. Her finner du alt fra japansk kunstfilm til Chaplin. Du finner kinovinnere fra land du aldri har hørt. Og du finner alt i mellom. Men du finner et relativt lite knippe av dem i slengen, og titlene sirkulerer daglig.

Pris: 99 kroner / mnd, 7 dager prøvetid - gå til Mubi

Blockbuster - Leiefilm og serier på nett

Nyere filmer for leie og kjøp, og en rekke av de viktigste seriene tilgjengelig for kjøp av episoder eller hele sesonger. Stort utvalg av de aller største titlene, men også relativt høy stykkpris på innholdet. I tillegg til krim, action og alt mulig annet for de voksne er det et betydelig utvalg animasjonsfilm av det kjente og påkostede slaget, fra Disney, Dreamworks og Illumination (Grusomme meg).

Pris: 29–49 for leie av film, 150 - 300 kroner per sesong for serier, gå til Blockbuster

Stingray Quello - Stadionkonsert i stua?

En litt annerledes strømmetjeneste er Stingray Quello. Her får du konserter og musikkfilmer i haugevis rett inn i stua. Calvin Harris eller Springsteen. Elton John eller Mastodon. Her er det hauger av innhold, og alt fra store produksjoner til relativt små konserter. Innholdet er litt tynt i ytterkantene og kunne kanskje vært bedre på for eksempel hiphop, men alt i alt skal det godt gjøres å ikke finne noe man kan sette pris på her. Store deler av innholdet kan du se første spor/episode av, mens du må betale for å se resten.

Pris: 11,99 dollar / mnd, 7 dager prøvetid, gå til Stingray Quello

TubiTV - Gratisfilmer fra store filmstudio

Hvis søndagsfilmen på TV 2 eller DVD-hyllene i dagligvaren er uimotståelige, ser TubiTV ut til å være deres motstykke på nett. Og det helt gratis. Her finner du hverken de aller største eller aller nyeste titlene. Men det du finner kan du se uten at det koster noe. På filmfronten er det heslt de eldste titlene som er størst, for eksempel Bruce Lees Fist of Fury. Ellers ser det mest kjente av det nyeste innholdet ut til å være komispesialer fra storheter som Jim Gaffigan og Jeff Dunham.

Pris: Gratis med reklame, gå til TubiTV

Wakanim - Reklamefinansiert anime

Hvis asiatisk tegnefilm er tingen kan du se et helt traktorlass av det på Wakanim. Du kan se episodene gratis og reklamefinansiert, eller velge å betale for å ta vekk reklamene. Avbruddene er forholdsvis hyppige og til dels lange, så en betalt konto vil gi den klart beste opplevelsen.

Pris: Gratis med reklame, 5 euro / mnd, 14 dager prøvetid, gå til Wakanim

Crunchyroll - Animeveteranene

Crunchyroll er ett av de vestlige navnene som har holdt på med tjenester rundt anime lengst. Nettstedet er et sammensurium av nyheter og informasjon om japansk kultur, men inneholder også en strømmetjeneste med hundrevis av animasjonsserier. Reklamefinansiert hvis du vil, men betalt om du vil slippe annonsene.

Pris: Gratis med reklame eller 80 kroner / mnd, 14 dager prøvetid, gå til Crunchyroll

Oppdatert 16. mars 2021: Dplay, South Park Studios, Google Play Filmer, Blockbuster, Stingray Quello, TubiTV, Wakanim og Crunchyroll lagt til.

Oppdatert 25. mai 2022: BritBox, Paramount+ og Pluto TV lagt til.

Oppdatert 9. juni 2022: Allente Stream og Filmoteket lagt til.

annonse