Til hovedinnhold

Motorola kjøper operativsystem

Nylig skal Motorola ha gjort det kjent at de ønsket å gå i gang med oppkjøp for å ha noe å vokse på. Nå kan det første oppkjøpet være et faktum. Det dreier seg om programvareselskapet Azingo.

Azingos hovedprodukt er et operativsystem som heter Azingo Mobile 2.0. Operativsystemet er basert på Linux, og det har allerede en omfattende programvarepakke, samt en nettleser basert på Webkit.

I tillegg kan systemet ha støtte for flash, og alt av utviklerverktøy er allerede tilgjengelig.

Via nettjenesten Linkedin har en av Azingos utviklere muligens avslørt oppkjøpet ved å ha endret status til Motorola-ansatt - "by acquisition", altså ved oppkjøp.

Nettstedet mobil.se spekulerer i at oppkjøpet kan skyldes at Motorola ønsker å sette større særpreg på toppmodellene sine. Dagens toppmodell, Droid/Milestone kjører Android i mer eller mindre akkurat samme design som Googles eget. Dette kan skyldes avtaler mellom mobilprodusenten og søkegiganten.

Motorola bruker allerede sitt eget grensesnitt, Motoblur, på de rimeligere modellene, og Azingo kan altså sørge for at Motorola får skille seg ut også på toppmodellene.

Les også:

Motorola Droid er årets dings

Kommentar: Tidenes møljeslagsmål

(Kilde: mobil.se, androidandme.com)

annonse