Til hovedinnhold

Se video av nye Android i Nexus One

Som en slags avlegger av den pågående krangelen mellom Apple og Adobe har det den senere tiden blitt skrevet flerfoldige spaltemeter om at Adobes ansatte skulle få telefoner med Flash-støtte. En Flash-støtte Apple og Steve Jobs ikke ønsker.

Nå har telefonene blitt utdelt og det viser seg at programvaren det er snakk om er Android 2.2 som er ventet å dukke opp i telefoner senere i år. Den nye Android-versjonen har allerede blitt ofret store mengder skriverier om forventninger til autooppdatering fra Android Market og innebygget Flash-støtte. Et beta-program for Flash og Air for Android har også blitt lansert.

Endret startskjerm

I tillegg til en hel del eksempler på Flash-visning på Nexus one får vi såvidt se et glimt av hjemmeskjermen. Det later til at vi i motsetning til å trekke opp applikasjonsmenyen, slik vi er vant til i dagens Android, skal trykke på en Android-bot for å få tilgang til alt innholdet på telefonen.

Det kan også virke som om Google har mottatt en gigantisk frossen yoghurt (Frozen Yoghurt - Froyo) til å sette ved siden av kingsize-bakverket (Donut, Cupcake og Eclair) som allerede står utenfor søkegigantens hovedkvarter.

Android vinner markedsandeler

Det meldes også om at Android nå har tatt andreplassen på det amerikanske smarttelefonmarkedet, og dermed henvist Apples Iphone til tredjeplass. Hele 28 prosent av salget i første kvartal 2010 var Android-baserte enheter. Iphone måtte ta til takke med 21 prosent av salget, mens kanadiske Research In Motion (RIM) leder på vant vis med 36 prosent.

(Kilde: androidandme.com, reuters.com)

annonse