Ballmer: – Vista var min største tabbe

Den avtrappende Microsoft-sjefen forteller om floppen.

På fredag erklærte Steve Ballmer at han går av som Microsofts toppsjef. I løpet av de neste 12 månedene vil Microsoft finne en etterfølger, og Steve Ballmers 13 år lange periode i sjefsrollen vil være over.

I et intervju med ZDnet innrømmer han at det er spesielt en ting han ville vært foruten i sine 13 år bak roret.

Angrer på Vista

For i løpet av sin tid i lederstolen har Ballmer vært med på drøssevis av produktlanseringer, men det skal være én som virkelig skiller seg ut fra resten, som han angrer bittert på – Windows Vista. I et intervjuet med ZDnet omtaler han hele Longhorn/Vista-lanseringen som et eneste stort rot.

– Det er nok det jeg angrer mest på. Og, som du vet, det blir ringvirkninger når du låser et stort team til å gjøre noe som viser seg å ikke være verdifullt.

Operativsystemet alle vil gjemme

Da Windows Vista ble lansert fikk det slakt av omtrent alle anmeldere. Operativsystemet hadde høye systemkrav, og selv de med en rimelig ny PC måtte oppgradere for å få tilgang til flere av operativsystemets funksjoner. I tillegg ble du spurt gang på gang om du var helt sikker på at du ville installere programmet du forsøkte å installere, på grunn av den forhatte «User Account Control».

Kombinert med en en rekke småfeil som fikk Vista til å henge seg støtt og stadig, blir Vista ofte omtalt som den verste Windows-lanseringen Microsoft noen gang har hatt.

Etterfølgeren Windows 7 var en langt større suksess, der veldig mange kastet seg over oppgraderingsmuligheten fra Vista, men det er likevel ikke det Ballmer er stoltest av sin tid i Microsoft. Det han skal ha satt mest pris på var påvirkningen han har hatt på folks liv. Han peker blant annet på at han spilte en viktig rolle i «starten på smarte PC-er» gjennom 80- og 90-tallet.

En ny versjon av Microsoft Windows 8 er på trappene.
Dette gjør du for å teste ut nye Windows 8.1 allerede nå »

(Kilde: ZDnet, Techspot)

Les også
Her tar Steve Ballmer farvel med Microsoft
Les også
Microsoft spådde fremtiden i år 2000 – gjorde ingenting
annonse