Her tar Steve Ballmer farvel med Microsoft

Det ble en følelsesladd og tårevåt avskjed for den mangeårige sjefen.

Det er mye som kan sies om den eksentriske, avtroppende Microsoft-sjefen Steve Ballmer, som tidvis har vært en kontroversiell skikkelse også i egne rekker.

Én ting som imidlertid er sikkert når det gjelder Ballmer er at han har et genuint lidenskapelig forhold til det han driver med, noe som ble ettertrykkelig bekreftet da han holdt sitt aller siste ansattemøte hos Microsoft nylig.

Følelsesladd farvel

Nettstedet The Verge har publisert en video av møtet, hvor en sterkt beveget Steve Ballmer lot tårene trille fritt mens han tok farvel med selskapet han har vært en del av i over tretti år og ledet de siste tretten årene. Videoen kan du se under.

– Bare la meg nyte dette øyeblikket en stund, sa Ballmer etter den varme velkomsten til de oppmøtte, og startet talen sin med å uttrykke en dyp takknemlighet overfor de ansatte i selskapet.

– Dere jobber for verdens beste selskap. Ta det til dere, fortsatte den avtroppende sjefen i kjent, entusiastisk stil til jubel fra Microsoft-forsamlingen i salen. Han avsluttet talen med å spille en låt han mente var passende for anledningen, nemlig «The Time of My Life» fra filmen Dirty Dancing.

Steve Ballmer startet i Microsoft i 1980 og var sjef for en rekke ulike avdelinger i selskapet, før han til slutt klatret til topps i hierarkiet og tok stafettpinnen fra Bill Gates som selskapets toppsjef i januar 2000. Han kunngjorde sin avgang i august i år.

Microsoft står nå overfor mange utfordringer: Planlegger store omstillinger for å bli mer konkurransedyktige »

(Kilde: The Verge)

Les også
Nå er det en annen som eier mest av Microsoft
Les også
– Google og Facebooks prioritering er en vits
Les også
Microsoft spådde fremtiden i år 2000 – gjorde ingenting
Les også
Ballmer: – Vista var min største tabbe
Les også
Steve Ballmer går av
Les også
Microsoft velter om hele selskapet
Les også
Toppsjefen: – Microsoft skal skifte retning
annonse