Til hovedinnhold

Knallsuksess for Spotify

Øker gevinsten med 222 prosent.

Spotify går så det suser om dagen, og har nylig blitt lansert i USA. 2010 ble et strålende år for den svenske musikktjenesten, som økte sin gevinst med over 220 prosent. Dette melder E24 på sine nettsider.

Nettoresultatet i 2009 var på 14,1 millioner svenske kroner, og økte til 45,2 millioner i 2010, noe som tilsvarer 38,6 millioner norske kroner. Den totale omsetningen ble nesten fordoblet og økte fra 76,4 millioner kroner til 140,4 millioner.

Suksess over havet

Denne trenden ser ikke ut til å snu med det første. I et kommende intervju med CNBC kan Spotify-stifter Daniel Ek avsløre at selskapet har hatt en rask vekst i USA: Siden musikktjenesten ble lansert i juli, skal selskapet allerede ha fått rundt 400 000 betalende brukere.

Amerikanske Facebook lanserer en ny utgave av det sosiale nettverket i disse dager, og Spotify skal angivelig være en del av tjenesten, noe som kan bety ytterligere økonomisk gevinst for svenskene.

Stadig vekst

Spotify ble startet i 2006 av svenskene Daniel Ek og Martin Lorentzen, og siden den gang har tjenesten fått over 10 millioner brukere – der 2 millioner av disse er betalende kunder. De resterende brukerne benytter seg av den reklamefinansierte gratisutgaven.

Tjenesten er per i dag tilgjengelig i åtte land – hvorav alle unntatt USA befinner seg i Europa. Danskene er de neste som står for tur.

annonse