Til hovedinnhold

Pioneer Elite vender tilbake

Den gamle Kuro Pro-151FD-modellen.

I 2009 besluttet Pioneer å kutte ut salget av TV-er grunnet dårlige salgstall. Pioneer Elite var angivelig noe av det beste man fikk tak i, med uovertruffen kvalitet på fargegjengivelse og svartnivå. Nå vender Elite tilbake.

Pioneer har inngått et samarbeid med Sharp om at sistnevnte lisensierer merkenavnet på nye LCD-TV-er. De nye modellene vil altså ikke være plasma-TV-er og bare gå under navnet "Elite", og ikke "Pioneer Elite" eller "Sharp Elite".

TV-ene vil bli gjort tilgjengelig gjennom Pioneer Elites handelsnettverk, men ingen videre tekniske spesifikasjoner eller prisantydninger er gjort kjent. Vil Sharps LED Quattron-teknologi bli benyttet på de nye TV-ene? Vil de få 3D-teknologi?

Utfyller Elite-hjemmekinoen

"Som en markedsledende LCD-TV-produsent, er vi glade for å samarbeide med Pioneer om å bringe high end-LCD-TV-er til forbrukerne," sier John Herrington, president i Sharp Electronics Marketing Company of America. "Elite-merkevaren er høyt respektert i high end-markedet og Sharp kan levere kvalitet og innovasjon som Elite-kundene forlanger."

"Ved å innføre en ny serie av high end-flatskjermer, fyller vi et behov i markedet og vil styrke tilbudet om et komplett Elite-hjemmekinosystem," sier Russ Johnston, visepresident i Home Electronics Institutt of Pioneer. Pioneer har fortsatt produkter innen blant annet Blu-ray-spillere og forsterkere som går under Elite-navnet.

Den nye Elite-serien vil i første omgang bare bli gjort tilgjengelig i USA og Canada.

(Kilder: CrunchGear, Electronic House, Engadget, Widescreen Review, pressemelding)

annonse