Tek.no

Nyhet

Sharp stopper produksjonen etter jordskjelv

13 Apr 2011 17:00

Sharp er en velkjent produsent av blant annet TV-skjermer, projektorer og lydplanker, men har nå støtt på tøffe tider etter jordskjelvet og den katastrofale tsunamien som rammet Japan for litt over en måned siden. Dette har resultert i at Japans største eksportør av LCD-skjermer kommer til å stenge produksjonen ved to av fabrikkene sine.

Det er fabrikkene ved Osaka (på bildet ovenfor) og Mie som legger ned virksomheten inntil videre, og vil neppe åpne igjen før tidligst 6. mai. Hovedårsaken er den generelle, landsomfattende mangelen på drivstoff som blir brukt i produksjonen.

Nok til å vare en måned

Sharp følger dermed andre LCD-produsenter som Toshiba, Hitachi og Panasonic, som tidligere har annonsert at de vil stoppe produksjonen i minst én måned på grunn av følgene av naturkatastrofen.

De to berørte fabrikkene har en produksjonskapasitet på 172 000 enheter i måneden, og ifølge Sharp vil de ha nok apparater i beholdningen sin til å vare én måned under produksjonsstansen.

En analytiker ved JP Morgan Chase anslår at Sharp kommer til å tape 50 milliarder yen (3,2 millarder kroner) dette regnskapsåret på grunn av stansen.

Dette er potensielt negativt nytt med tanke på prisnivå for forbrukere og, ikke minst, for verdiskapningen i Japan som allerede er hardt rammet.

(Kilde: Engadget)

Les også
Sharp og Lenovo går mot TV-partnerskap
Les også
Ny monster-TV fra Sharp
Les også
Sharp er på vei med trådløs og portabel TV
Les også
Viser TV med drømmeoppløsning
Les også
Enormt display med 156 skjermer
Les også
Sharp slipper LCD-beist
Les også
Sony rammet av tsunamien
Les også
Pioneer Elite vender tilbake
Les også
Sharps nye vidundere
Les også
Sharp med LCD-gjennombrudd
annonse

Les også