Til hovedinnhold

Sharp stopper produksjonen etter jordskjelv

Sharp er en velkjent produsent av blant annet TV-skjermer, projektorer og lydplanker, men har nå støtt på tøffe tider etter jordskjelvet og den katastrofale tsunamien som rammet Japan for litt over en måned siden. Dette har resultert i at Japans største eksportør av LCD-skjermer kommer til å stenge produksjonen ved to av fabrikkene sine.

Det er fabrikkene ved Osaka (på bildet ovenfor) og Mie som legger ned virksomheten inntil videre, og vil neppe åpne igjen før tidligst 6. mai. Hovedårsaken er den generelle, landsomfattende mangelen på drivstoff som blir brukt i produksjonen.

Nok til å vare en måned

Sharp følger dermed andre LCD-produsenter som Toshiba, Hitachi og Panasonic, som tidligere har annonsert at de vil stoppe produksjonen i minst én måned på grunn av følgene av naturkatastrofen.

De to berørte fabrikkene har en produksjonskapasitet på 172 000 enheter i måneden, og ifølge Sharp vil de ha nok apparater i beholdningen sin til å vare én måned under produksjonsstansen.

En analytiker ved JP Morgan Chase anslår at Sharp kommer til å tape 50 milliarder yen (3,2 millarder kroner) dette regnskapsåret på grunn av stansen.

Dette er potensielt negativt nytt med tanke på prisnivå for forbrukere og, ikke minst, for verdiskapningen i Japan som allerede er hardt rammet.

(Kilde: Engadget)

annonse