Til hovedinnhold

Super-TV blir gjenopplivet

Pioneer og Sharp lanserer nye TV-er under Elite-navnet.

Tidligere i år skrev vi at Pioneer Elite skulle vende tilbake. Nå har dette blitt virkelighet, og de to nye Elite-TV-ene ved navn Pro-60X5FD og Pro-70X5FD vil bli lansert i størrelsene 60 og 70 tommer.

Modellene er lagd i et samarbeid mellom Pioneer og Sharp, og har LED-LCD-paneler i motsetning til plasma som det tidligere Elite-merket bestod av. TV-ene har en oppløsning på 1080p, bruker aktiv lukker-teknologi på 3D-fronten, og kan skryte på seg en oppdateringsfrekvens på hele 700 Hz.

Egentlig Sharp-TV-er

LCD-TV-ene, som egentlig er Sharp-TV-er i streng forstand, har LED-bakbelysning og lokal dimming. Sharp lover glimrende kontrastforhold, god fargegjengivelse og dype svartnivåer.

Sharps egen Quattron-bildeteknologi ser også ut til å være med, og denne benytter seg av 200 Hz-"firedobling" som til sammen utgjør det påståtte 700 Hz.

Pioneers bidrag til miksen er, ifølge de to selskapene, deres erfaring med videoprosessering som visstnok skal ha hjulpet Sharp med å lage en TV som skal være verdig Elite-merkevaren.

Andre egenskaper inkluderer den nevnte 3D-funksjonaliteten, og Internett-muligheter med TV-apper som Netflix, Vudu, YouTube, Facebook, Twitter og så videre.

Pris og tilgjengelighet

De nye Elite-TV-ene blir bare sluppet i USA foreløpig, gjennom utvalgte high-end-forhandlere. Prisene kommer på 6000 og 8500 dollar for 60- og 70-tommeren, eller 33 000 og 47 000 norske kroner.

For de som ikke kan dy seg, finnes det tjenester som lar deg skaffe TV-ene fra USA. Priser på frakt og moms kommer i tillegg.

Slik skaffer du rimelige varer fra USA:
Dette er trikset som skal til

(Kilde: Engadget)

annonse