Nyhet

Denne automatiske dingsen knekker kombinasjonslåser på bare sekunder

Se videoen av hvordan du bygger den.

Hackere og andre med onde intensjoner blir stadig dyktigere og mer utspekulerte, og da er det godt at det finnes såkalte «etiske» hackere som kan hjelpe oss med å ligge i forkant når det gjelder sikkerhet. Nå har det dukket opp en ny video som avslører sårbarheter av en noe mer mekanisk art enn vi er vant til.

En «hacker» ved navn Sami Kamkar har lastet opp en YouTube-video hvor han presenterer en slags hjemmebygget «robot» som skal være i stand til å knekke en hvilken som helst kombinasjonslås på så lite som under 30 sekunder.

Bruker Arduino

Dingsen har fått det passende navnet «Combo Breaker», og er en motorisert, automatisk kodeknekker. Maskinen benytter knøttemaskinen Arduino Nano som selve hjernen, drives av batterier og er delvis bygget ved hjelp av en 3D-skriver.

Maskinen fungerer ved å utnytte en sårbarhet på kombinasjonslåser som Kamkar redegjør for i en annen YouTube-video han lastet opp i april. I denne videoen demonstreres en teknikk for hvordan man kan låse opp en kombinasjonslås på bare åtte forsøk.

I tillegg til Arduino-maskinen benytter hackeren blant annet en såkalt stepmotor med en roterende arm, og på denne festet han et 3D-skrevet «grep» som plasseres over selve dreieknotten som brukes til å stille inn koden for å låse opp kombinasjonslåsen.

Koster rundt 700 kroner

Hele prosjektet er basert på åpen kildekode, og til sammen kostet alle delene til den automatiserte kodeknekkeren rundt 100 dollar, altså cirka 735 kroner med dagens kurs. Litt fingerferdighet må nok til, i tillegg til at du altså må ha tilgang til en 3D-skriver.

Alle detaljene om hvordan du går frem for å bygge kodeknekkeren ser du i videoen under, som for øvrig ser ut til å indikere at dingsen fungerer ganske bra. Du kan også besøke prosjektets hjemmeside, hvor du finner alle delene med priser og informasjon om hvor du kan anskaffe dem, i tillegg til en rekke bilder av roboten.

«Etisk hacking» har også blitt brukt i kampen mot hacking av biler: Nå har et stort britisk selskap tatt trusselen på alvor »

Les også
Nå begynner det virkelig å bli utrygt med gammel Flash
Les også
Du bør installere dagens Flash-oppdatering
Les også
Se hvordan vi fikk værvarselet inn på lampen
Les også
Slik lager du din egen ryggesensor med Arduino
Les også
Nå har de 3D-skrevne våpnene blitt enda kraftigere
annonse