Tek.no

Nyhet

– Derfor endret vi design

Windows-sjefen forklarer tankene bak endringene Microsoft gjorde i Windows 8.

Hardware.no/Microsoft
Niklas Plikk
14 Des 2012 17:00

[Hardware.no]: Det nye operativsystemet Windows 8 var et av de modigste skrittene Microsoft har gjort på lang tid. Med et radikalt annerledes utseende enn forgjengeren og menyer som er bygd opp rundt berøring, fikk de både mye ros og pepper.

Nylig stilte den nye Windows-sjefen, Julie Larson-Green, opp på et intervju med MIT Technology Reviews, for å fortelle litt om tankene Microsoft gjorde seg om operativsystemet deres, og hvordan de kom fram til Windows 8s endelige design og utforming.

Studerte Windows 7-mangler

Det hele skal ha begynt med å studere de som brukte Windows 7, og hvordan de åpnet opp enkeltprogrammer hver for seg, for å gjerne finne én spesifikk ting. De åpnet et vindu, og la det vekk nesten umiddelbart. Så gjorde det samme igjen, og igjen, og igjen. Dette skal man ikke trenge med den nye startskjermen på Windows 8, mener Larson-Green.

– I stedet for å finne mange steiner man kan titte under, får du nå en oversikt over alt som skjer og alt du bryr deg om på en gang, takket være de nye levende flisene, forteller Larson-Green.

Startskjermen er altså ment som en enkel måte å få oversikt over både applikasjonene dine, men også informasjonen du vil finne hvis du åpner dem opp. En værapplikasjon kan for eksempel fortelle deg om været uten å åpnes, og en nyhetsapplikasjon kan vise deg de viktigste nyhetene direkte på startskjermen.

Ingen vei tilbake

Når det kommer til berøringsdelen av operativsystemet, kaller Larson-Green det som «den naturlige måten å styre».

– Berøringsskjermer er framtiden. Vi har sett flere ganger at de som har brukt en berøringsfølsom skjerm på PC-en har begynt å strekke seg mot skjermen, selv når de sitter med mus og tastatur. Jeg kan ikke forestille meg en datamaskin uten berøringsfølsom skjerm lenger, forteller Larson-Green.

Du skal ikke kunne velge

En at tingene vi ikke likte da vi testet Windows 8 var at det berøringssentrerte grensesnittet ikke er valgfritt. Dette skal imidlertid ha vært en viktig del av oppbyggingen av det nye operativsystemet:

– Vi ville ikke at du skulle trenge å gjøre et valg. Noen brukere sier det er rystende, men over lengre tid hører vi ikke de klagene lenger. Det krever bare at du blir vant med noe annerledes.

Lang testfase

Akkurat hvor lang tid det tar å bli vant med «noe annerledes», varierer fra person til person. For å studere hvordan nye brukere tilpasset seg Windows 8, hadde Microsoft et program kalt «Living With Windows». Der observerte de frivillige mens de brukte operativsystemet sitt i hjemmet over flere måneder.

Noen hadde problemer med operativsystemet den første tiden, mens andre ble vant til systemet etter et par dager til et par uker, ifølge Larson-Green.

– Over 90 prosent av brukerne våre, ifølge vår data, bruker «Charms»-menyen og finner startskjermen i løpet av den første økten.

Har du byttet over til Windows 8? Hva synes du? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Cnet)

Lik oss på Facebook du også.

Les også
Neste versjon av Windows er lekket på nett
Les også
Microsoft angriper Gmail
Les også
– Microsoft burde droppe Windows-navnet
Les også
40 millioner har kjøpt Windows 8
Les også
Dette kunne vært Windows 8
Les også
Microsoft vil låse nye spill til Windows 8
Les også
Windows 8: Er Windows 8 en flopp eller en revolusjon?
annonse

Les også