Nyhet

– I 2012 går vi tom for harddisker

Seagate tror etterspørselen vil gå forbi produksjonen.

Seagate, en av verdens største harddiskprodusenter, har sluppet planene sine for første halvåret i 2012, og medgir at de vil komme til å slite med å produsere mange nok harddisker.

I løpet året spås etterspørselen av harddisker å gå forbi antallet selskapet vil klare å produsere, opplyser Seagate i en pressemelding.

Prisene vil ikke øke

Harddiskprodusentene har slitt med produksjonen etter at en rekke produksjonsfabrikker ble ødelagt eller midlertidig stoppet etter en flomkatastrofe i Thailand i oktober.

Selv om det vil finnes færre harddisker på markedet, tror Seagate at prisene vil holde seg relativt stabile.

Vil stabilisere seg i 2012

Det blir spådd at etterspørselen av harddisker vil vokse mellom 40 og 50 prosent i løpet av neste år, men selv om harddiskprodusentene vil klare å stabilisere produksjonen sin igjen, vil etterspørselen for lengst ha gått forbi hva de har klart å produsere.

Dette "hullet" vil være langt større enn det noen gang har vært tidligere, men Seagate håper på å kunne dempe skadene ved å øke gjennomsnittskapasiteten på harddiskene sine. På denne måten vil de ikke trenge å lage like mange harddisker for å gi samme mengde lagringsplass.

Det er ikke bare Seagate som lider av harddisk-mangelen. Intel har spådd en inntektsnedgang på én milliard dollar i løpet av første kvartal 2012, på grunn av harddiskmangelen.

Les også: Kingston spår SSD-prisfall i 2012

(Kilde: Cnet

Les også
Laser gjør harddisken 1000 ganger raskere
Les også
Harddisk-produksjonen tar seg opp
Les også
Nå kan harddisken bli dyrere
annonse