Til hovedinnhold

Harddisk-produksjonen tar seg opp

Flytter produksjonen til andre land.

Den japanske HDD-motorprodusenten Nidec melder at de har begynt å åpne flere av fabrikkene sine i Thailand.

Vannet skal ha trukket seg tilbake, og gjort det enklere å fortsette produksjonen en først antatt. Nidec serverer motorer til omtrent 75 prosent av alle harddisker i verden, og er en svært viktig brikke i harddiskmarkedet.

Likevel har de flyttet mye av produksjonen sin til andre land, for å veie opp for produksjonsnedgangen i Thailand.

Fortsatt stengt for de fleste

Selv om dørene åpner for et par av fabrikene til Nidec er situasjonen fortsatt kritisk for svært mange harddiskprodusenter. Store selskaper som Toshiba og Western Digital har henholdsvis 50 og 60 prosent av produksjonen sin plassert i Thailand, og vi skrev tidligere i dag om hvordan flommen kan ramme nettskyen.

Nidec er angivelig det eneste selskapet som har startet opp produksjonen sin igjen i Thailand, selv om det bare gjelder et fåtall av fabrikkene deres. For å veie opp for den reduserte produksjonen i Thailand, har de økt produksjonen i de Filippinene og Kina, hvor de også har fabrikker.

Før flomkatastrofen inntraff sto Thailand for 62 prosent av produksjonen til Nidec, mens Filippinene og Kina sto for henholdsvis 23 og 15 prosent. Nå har Nidec økt produksjonen til alle fabrikkene utenfor Thailand, slik at fordelingen har endret seg til en tilnærmet 50-50-situasjon.

Skremmende tall

Med den nye omfordelingen regner de fortsatt med en reduksjon i produksjonen, dog langt mindre enn først fryktet. Hvis alt går etter planen vil de "bare" miste 30 prosent av produksjonen sin, noe som i disse dager er svært godt. Toshiba meldte ganske tidlig at de regnet med en nedgang på hele 50 prosent.

Les også: Nettskyen står i fare

(Kilde: Digitimes)

annonse