Til hovedinnhold

Nå skal Spotify gi deg mer informasjon om musikken som spilles

Den nye funksjonen «Behind the Lyrics» gir deg dybdeinformasjon fra artistene selv.

Genius/Spotify

Den populære musikktjenesten Spotify utvides stadig med nye godbiter for å holde på brukere, at arbeid som har blitt intensivert etter lanseringen av Apple Music. I en fersk pressemelding drar selskapet sløret av et enda et triks som skal friste de genuint musikkinteresserte.

Den nye funksjonen heter «Behind the Lyrics» og er en ny type spilleliste, som i tillegg til låter også byr på et lass bakgrunnsinformasjon om musikken.

Kommentarer fra artistene

Spillelistene blant annet tilgang til informasjon om hvordan tekstene ble til, interessante fakta og kommentarer og historier fra artistene selv. Det vil komme ulike utgaver av spillelistene, hvorav den første har et fokus på hiphop-sjangeren.

Eksempel på bakgrunnsinformasjon fra artisten.
Genius/Spotify

Den nye funksjonen er utviklet i samarbeid med Genius, et nettsted som inneholder et stort antall låttekster og musikkinformasjon som kommer fra brukerne av nettstedet.

Flere lister på vei

Genius beskriver selv den nye funksjonen på sin egen hjemmeside, og kan fortelle at det hele fungerer ved at tilleggsinformasjonen vises automatisk sammen med musikken, og brukeren trenger ikke å gjøre noe annet enn å spille musikken.

Den første Behind the Lyrics-spillelisten er altså rettet mot fans av hiphop-sjangeren. Den neste i rekken har fått navnet «HITS» og skal slippes i løpet av den kommende uken. Deretter vil enda flere rulles ut etter hvert. Mer informasjon kan du finne på Spotify-bloggen, og et eksempel på hvordan det fungerer ser du i videoen under.

Spotify har fått en alvorlig konkurrent: Apple Music har allerede halvparten så mange betalende kunder som Spotify »

(Kilde: Pressemelding)

annonse