Til hovedinnhold

Apples «Spotify-killer» har allerede 10 millioner brukere

Det tok dem bare syv måneder.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Etter at Apple lanserte sin mye omtalte musikkstrømmetjeneste Apple Music har veksten ikke uventet vært ganske kraftig og naturlig nok gjort hovedkonkurrenten Spotify rimelig nervøse. At det er god grunn til å frykte Apple har vi nå fått en solid bekreftelse på.

Som blant andre Engadget melder har avisen Financial Times snakket med kilder som hevder at Apple Music allerede er oppe i 10 millioner betalende kunder.

Halvparten så mange som Spotify

Om tallene stemmer betyr det at Apple Music har brukt bare syv måneder på å komme opp i cirka halvparten så mange abonnenter som Spotify, som ifølge dem selv har cirka 20 millioner betalende abonnenter. I tillegg har de ytterligere 75 millioner brukere med gratisabonnement.

Spotify har god grunn til å være nervøse, skal vi tro de seneste tallene for Apple Music.
endermasali/Shutterstock.com

Spotify ble startet så tidlig som i 2008, og som Engadget meldte i 2014 tok det tjenesten hele seks år å nå den samme milepælen som Apple Music har nådd på litt over et halvt år, altså 10 millioner betalende brukere.

Kan bli størst neste år

Ifølge analytikere kan tallene tyde på at Apple vil ha den største strømmetjenesten for musikk så tidlig som i løpet av neste år, og det selv om veksten skulle bremse en del, noe den antakelig vil gjøre.

Allerede i oktober i fjor meldte vi at Apple Music var på god vei til å ta igjen konkurrenten, da Apple-sjefen selv, Tim Cook, bekreftet at tjenesten var oppe i 6,5 millioner betalende brukere etter bare noen få måneder. Apple har imidlertid ikke kommentert de siste tallene, og er generelt sparsomme med offisielle uttalelser om brukertall.

Apple Music vil muligens også tjene på Spotifys problemer for tiden: Selskapet er nemlig blitt saksøkt for 1,3 milliarder kroner »

annonse