Til hovedinnhold

Spotify holder ennå god avstand til Apple Music

Spotify har fortsatt solid vekst og nådde nylig en ny, stor milepæl.

endermasali/Shutterstock.com

Etter at Apple lanserte sin «Spotify-killer», Apple Music, har tjenesten tilsynelatende allerede halt innpå konkurrenten, men nå foreligger det imidlertid tall som tyder på at konkurransen fortsatt blir hard for nykommeren.

Spotify-grunnleggeren Daniel Ek kunngjorde nylig i en Twitter-melding at strømmetjenesten nå har kommet opp i hele 30 millioner betalende brukere. Dermed skulle Spotify fremdeles være i trygg avstand fra Apple Music – i alle fall foreløpig.

Akselererende vekst

Tallet tyder på at Spotify har hatt en kraftig akselererende abonnentvekst siden oppstarten. Selskapet brukte fem og et halvt år på å nå sine første 10 millioner abonnenter, men bare ett år etter den milepælen var tallet fordoblet til 20 millioner betalende brukere i juni i fjor.

Apple Music kan fremdeles hale innpå konkurrenten, men konkurransen blir hard.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det seneste tallet på 30 millioner betyr at Spotify har fått atter 10 millioner nye abonnenter på kun 10 måneder, som altså innebærer at veksten har gått stadig raskere.

Det er riktignok uvisst hvor mange abonnenter Apples tjeneste har akkurat for øyeblikket, men i januar ble det meldt at tallet lå på 10 millioner. Dette tallet ble oppnådd på bare syv måneder, som betyr at Apple Music fremdeles vil ta innpå Spotify dersom veksten fortsetter i samme tempo som den har gjort hittil.

Spotify får stadig nye funksjoner: Nå har tjenesten gjort det enklere å finne skjulte musikkskatter før alle andre »

(Via The Verge)

annonse