Med Googles nye app skal du kunne føle deg trygg hvor som helst

Med Trusted Contacts kan du enkelt dele posisjonen med folk du stoler på.

Google har stadig nye apper på gang, og på bloggen sin har selskapet nå dratt sløret av enda en. Appen med det talende navnet Trusted Contacts tar sikte på å gi brukere en høyere grad av trygghet når man farter omkring.

Det appen gjør er rett og slett å dele GPS-posisjonen til brukeren med utvalgte venner og familiemedlemmer, slik at disse enkelt kan holde øye med hvor du til enhver tid befinner deg.

Lar andre sende forespørsel

Det hele fungerer ved at venner og familie som du har gitt «trusted»-status kan be om å få se posisjonen din ved å sende en forespørsel. Dersom alt er normalt kan du velge å avslå forespørselen, men om du av en eller annen grunn ikke har anledning til å svare vil posisjonen bli delt automatisk etter noen minutter.

Du kan også velge å dele posisjonen din på eget initiativ, dersom du for eksempel ikke føler deg helt trygg på omgivelsene. Du kan avbryte delingen av posisjonen din, samt hvem du vi dele informasjonen med, når som helst.

Andre kan også følge med på når du sist var i aktivitet, ved at appen sender informasjon om når telefonen sist var i bevegelse. Appen sender også informasjon om hvor mye batteri mobilen til brukeren har igjen. Trusted Contacts-appen er kun tilgjengelig for Android inntil videre, men en iOS-versjon skal også være på vei.

Google har mange jern i ilden: Sjekk det siste stuntet til roboten Atlas »

Les også
Snart kan du vite akkurat hvor vennene dine er i Google Maps
Les også
Slik funker «Instant Apps»
Les også
Google lanserer ny app som lar deg skanne dine gamle bilder
Les også
Google har laget en ganske uvanlig foto-app
annonse