Tek.no

Nyhet

Spinnvilt Playstation 5-patent kan gi hint om den nye konsollen

Letsgodigital.org

Denne uken har et patent signert Playstation-produsent Sony steget til overflaten av nettet. Det viser en skisse av en konsoll med et relativt særegent design, og mange tenkte nok at dette var det første glimtet av konsollmakerens neste Playstation, som er antatt lansert sent neste år.

Enkelte mente også det måtte være en falsk tegning.

– Er utviklersettet for neste Playstation

Denne Twitter-meldingen forsvant for noen timer siden, men er foreviget på bilde av nettstedet Tweak Town.
Skjermdump, Tweak Town

Nylig gikk imidlertid en spillutvikler ved navn Matthew Stott ut på Twitter for å bekrefte at enheten som vises på patenttegningen ikke bare er ekte, men at enheten som vises allerede finnes ute blant utviklere.

Skissen viser et såkalt utviklersett for neste Playstation, ifølge Stott.

Slettet Twitter-meldingen

Stott har siden den originale Twitter-posten slettet meldingen, men folkene hos Tweak Town har vært lure og tatt en skjermdump av den før den forsvant. En kan bare spekulere i hvorfor meldingen ble fjernet, men det kan tenkes Sonys advokater ikke har satt pris på åpenheten rundt utviklersettene.

Før store konsollanseringer er det vanlig praksis at de som vil utvikle spill for den kommende generasjonen mottar utviklersett. Disse inneholder nemlig maskinvare som ligner på den til den endelige konsollen, og lar spillutviklere jobbe med å optimalisere spillene sine før selve konsollen er ferdig. Det er blant annet slik man sørger for at det finnes spill til nye konsoller allerede på lanseringsdagen.

Støtter teorien om utviklersett

Audun Rodem, redaksjonssjef for Gamer.no, mener det sannsynligvis er designet til utviklerutgaven for neste Playstation vi har fått se.

– Utviklerkonsollene til PlayStation 4 Pro og PlayStation 4 har begge vært temmelig klumpete, og det som ligner på LED-lys over diskdrevet (på skissen, red. anm.) er mer i tråd med det vi har sett på slike maskiner. Det er likevel litt interessant at Sony virker å gå for en så glorete design, når de fleste utviklermaskinene er betraktelig mer anonyme, forteller han til Tek.no.

Slik skal utviklermaskinvaren for neste Playstation se ut, både ifølge en utvikler og Sony-patenttegninger.
Letsgodigital.org

Vil den hete Playstation V?

Det som er unikt med dette utviklersettet, om det Stott skrev var sant, er det spesielle designet. Fokus for utviklersett pleier å ligge på maskinvaren, og designet er ofte ikke prioritert i det hele tatt.

Designet Sony tilsynelatende har valgt for utviklersettet kan dermed tenkes å inneholde tegn for den kommende konsollen. Sony har i alle år fulgt samme rigide navngivning for konsollene sine. Med Playstation 1, 2, 3, og nå sist Playstation 4. Den neste konsollen venter mange vil få navnet Playstation 5, men utviklersettet kan være et signal om at neste Playstation får navnet Playstation V. Designet er formet som en «V», og dette er som kjent romertallet for 5.

Kraftig maskinvare i nye konsoller

For å håndtere den høye oppløsningen og bildefrekvensen vi loves med neste Playstation og Xbox, har både Sony og Microsoft inngått samarbeid med prosessor- og grafikkprodusent AMD.

De nye konsollene blir noen beist. Klikk deg inn i lenken over for å lese mer om dem.

Konsollene får en spesialtilpasset Zen 2-brikke. Playstation 5 er bekreftet å få åtte kjerner, og trolig gjelder dette også for neste Microsoft-konsoll selv om dette ikke er bekreftet.

Hva gjelder grafikkbrikken skal begge konsoller få hjelp av en tilpasset Navi-basert brikke fra AMD. Vi vet foreløpig svært lite om ytelsen dens, men at den blir et massivt steg opp fra dagens løsninger hos Playstation 4 og Xbox One X er det liten tvil om.

Lagringshastighet er også et fokusområde for neste Playstation, som ifølge Sony skal «ha bedre ytelse enn det vi finner hos dagens løsninger for vanlige forbrukere». Erkerival Microsoft har på sin side fortalt at neste Xbox vil få en «ny generasjon SSD», som skal være «så rask at den ved behov kan benyttes som ekstra videominne».

Vi byttet fra harddisk til SSD:
Så mye raskere ble Playstation 4 da »

(Kilde: LetsGoDigital, Techspot)

Les også
Sony bekrefter navnet PlayStation 5 og lansering før julen 2020
annonse

Les også