Nyhet

Sony bekrefter navnet PlayStation 5 og lansering før julen 2020

Sonys kommende spillkonsoll vil bli kalt PlayStation 5 og skal etter planen slippes på markedet mot slutten av neste år. Dette bekreftes nå både gjennom et intervju i Wired og i PlayStation-bloggen av Sony selv.

Det er ikke uvanlig at slike produkter kommer ut i passe tid til julesalget, så dette kommer ikke som noen direkte overraskelse. Uansett betyr dette at Microsofts kommende konsoll – bare kjent som «Project Scarlett» – vil få hard konkurranse ettersom denne også skal slippes på tampen av 2020.

Kontrollere som føles bedre

De offisielle nyhetene kommer også innom kontrolleren til den nye konsollen, som i stor grad vil ligne den tradisjonelle DualShock-varianten som følger med PlayStation 4. Men «rumble»-teknologien innabords skal være byttet ut med en mer sofistikert variant med mer presis haptisk tilbakemelding.

En annen nyvinning med kontrollerne er at det skal være mulig for utviklere å programmere motstanden i avtrekkerknappene L2 og R2.

Ifølge Sony vil dette bedre kunne simulere følelsen av å gjøre ting i mange spill, og da spesielt sammen med den haptiske tilbakemeldingen.

Dette vet vi så langt om PlayStation 5

Selv om vi har skrevet om «PlayStation 5» i flere måneder, er det først nå navnet altså er offisielt. Men Sony har røpet flere detaljer tidligere. Dette vet vi så langt:

  • Spill: Ingen eksklusive spill har blitt avslørt ennå, men kommende spill som The Last of Us: part 2, Death Stranding og Starfield er nesten garantert å komme på den nye konsollen. Cyberpunk 2077 er også sagt å være spesialdesignet for fremtidens konsoller. PlayStation 5 vil også være bakoverkompatibel, så du kan spille dine gamle PS4-spill uten problemer.
  • Oppløsning og bildeflyt: Sony har sagt at har som mål å tilby spill i 8K-oppløsning og 120 bilder i sekundet. Disse to spesifikasjonene leveres dog neppe samtidig, du må trolig velge én.
  • Lastetider: Sony går over til lagring på SSD og ikke harddisk, noe som vil bety betydelig kortere lastetider.
  • Maskinvare: Sony har sagt at de vil benytte seg av prosessor og grafikkbrikke fra AMD som benytter seg av den toppmoderne Zen 2- arkitekturen. Stikkord: Effektiv, kraftig og rimelig.
  • Utseende: Ingen vet! Det har dukket opp patentskisser av et ganske sprøtt V-formet design som du kan se i toppbildet, som nettstedet LetsGoDigital brukte for å lage en 3D-modell. Om det er det endelige designet, eller bare en konsoll ment for utviklere, eller kanskje bare en sprø drøm, må vi vente og se.
  • Pris: Nøyaktig pris er naturligvis ikke kjent ennå, men vi har tidligere spekulert i at prisene vil være høyere enn da deres nåværende konsoller ble sluppet. Kanskje vi snakker rundt 6000 kroner?
Vil Sony PlayStation 5 se slik ut?

Kryss eller X?
Sony avslører det riktige svaret >>>

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Nye «The Last of Us» har fått lanseringsdato
Les også
Spinnvilt Playstation 5-patent kan gi hint om den nye konsollen
Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
annonse