Til hovedinnhold

HTC Sense løfter Android

En undersøkelse gjort av analysebyrået Nielsen viser at det er HTC som leder an Androids raske vekst på det amerikanske smarttelefonmarkedet. Android har nå en markedsandel på 29 prosent, som er to prosent mer enn Apple har med sitt iOS.

Det er dødt løp mellom Apples modeller og kanadiske Research in Motion BlackBerry-varianter på det amerikanske markedet. Markedet forøvrig består av langt mindre parter. På 10 prosent og nedover finner vi Microsofts to Windows-systemer, HPs webOS og Nokias Symbian.

Samsung på tredjeplass

På andreplass av Android-produsentene i USA finner vi Motorola, som med sine Droid-modeller har fått svært mye oppmerksomhet den siste tiden. Produsenten trakk seg ut av det nordiske markedet for noen år siden, og fins i dag stort sett ikke i norske mobilhyller.

På tredjeplass finner vi derimot en produsent som har vært godt synlig i Norge. Samsungs Galaxy S-varianter er blant modellene som sørger for at produsenten er tredje størst av produsentene som satser på Android.

På det amerikanske Android-markedet er det i stor grad disse tre produsentene som har et synlig nærvær. Sony Ericsson skal imidlertid være på vei opp.

Undersøkelsen ble foretatt mellom november i fjor og januar i år, blant kunder med løpende mobilabonnement - altså ikke kontantkort.

HTC Desire topper i Norge

For Norge foreligger ingen slik undersøkelse. HTCs Desire fikk imidlertid Gulltasten for årets smarttelefon i fjor, og denne modellen er høyt oppe på både Netcoms og Telenors lister over telefoner i nettet.

Listene fra begge operatører toppes imidlertid av Apples iPhone-modeller.

(Kilde: infosyncworld.com)

annonse