Nå er det på tide å oppdatere Apple-enheten din igjen

Apple tetter nye sikkerhetshull.

En ny Apple-oppdatering skal gjøre det hele litt tryggere.

Apple har nettopp sluppet en sikkerhetsoppdatering til sine operativsystemer iOS, iPadOS, watchOS og macOS. Det vil si at du som nylig oppdaterte din Mac eller Apple Watch, iPad, iPhone og/eller iPod touch nå bør sette i gang med en ny runde med nedlasting og installasjon.

I tillegg får en rekke eldre iPoder og iPhoner – deriblant iPhone 6 og 5s – også en oppdatering som skal fikse på sikkerheten.

Den nye nedlastingen er mindre omfattende enn iOS 14.5 og tilsvarende, som jo Apple slapp for omtrent en uke siden. Med iOS/iPadOS 14.5.1 og de andre nye versjonene er hovedfokuset på å tette sikkerhetshull i WebKit.

Dette som kalles WebKit er i hovedsak motoren til nettleseren Safari. Visstnok kan svakheten i WebKit utnyttes dersom brukeren besøker en nettside som vet å bruke dette sikkerhetshullet – som da igjen kan tvinge kode til å kjøres på datamaskinen.

Ifølge Apple kjenner de til en rapport som sier at sikkerhetshullet kan ha bli utnyttet.

Om du synes alt dette høres merkelig kjent ut, er det ikke den første gangen Apple må lappe og fikse på WebKit. I januar slapp de iOS/iPadOS 14.4 som gjorde en lignende jobb.

Les også
Nå starter rettssaken som kan velte Apples melkeku

Flere funksjoner i iOS 14.5

Dersom du ennå ikke har oppdatert din Apple-dings til iOS 14.5 eller tilsvarende, er dette for øvrig en god anledning til å få på plass både sikkerhet og noen nye funksjoner.

Den ganske så nye iOS 14.5 – som vi har omtalt langt fyldigere i denne artikkelen – har blant annet fokus på FaceID og maskebruk, og lar deg da låse opp mobilen med klokka.

I tillegg gir oppdateringen deg noen flere valg når det gjelder reklamesporing over ulike apper og tjenester, samt nye emojier, en ny podcast-seksjon og støtte for PlayStation 5- og Xbox Series X/S-kontrollere.

Les også
iOS-kode kan tyde på at Apple Music får bedre lydkvalitet
annonse