Til hovedinnhold

Nytt grensesnitt til Android

Ole Henrik Johansen

HTC var førstemann ut med det nye mobiloperativsystemet Android i Norge. Stadig flere produsenter velger å komme med det nye systemet på sine mobiler, og utover høsten blir det flere modeller å velge i. Tiltross for gode tester av både Magic og Hero, har Larva Labs utviklet sin egen vri på systemet, melder Engadget.com.
Det nye grensesnittet er foreløpig kun et konsept, der målet er å gjøre hverdagen lettere for personer som har mye informasjonsstrøm via mobilen. Storbrukere kan få frem informasjon om dagens møter, tapte anrop og meldinger direkte på samme side, slik at man ikke trenger å trykke på flere applikasjoner for å få frem denne informasjonen.

Fargekodet

Med det nye grensesnittet har utviklerne også implementert fargekoder, som sier noe om viktigheten av informasjonen på skjermen. Blant annet kommende møter, tapte anrop og meldinger har høy prioritering.

Midt i skjermen har du klokken, med informasjon om været, batteri og dekning. Under denne kan du ha annen tilpasset informasjon som hvordan det går med din aksjeportefølje, siste nyheter eller informasjon fra for eksempel Twitter.

Forsprang på iPhone?

Flere grensesnitt har per i dag ingen tilsvarende mulighet til å gi opplysninger direkte. Om du slår på mobilen din om morgenen, kan du se hvilke møter du har den dagen, og ikke minst når de er. Dette mangler for eksempel iPhone og dagens Andriod, noe som gjør det mindre aktuelt for de brukerne om ønsker denne type informasjon raskt.
Målet med denne det forløpige konsept grensesnittet, er å tilfredsstille storbrukere, og gjøre operativsystemet Android til et mer interessant valg for aktive mobilbrukere, som ønsker informasjonen raskt og effektivt.
Klikk her for å se video av det nye grensesnittet.
Hva tror du om dette grensesnittet? Diskuter i forumet.

Mer om
annonse