Til hovedinnhold

Hvem vinner VM?

Ifølge VM-appen jeg har på min telefon er det i skrivende stund 1 dag, 17 timer, 24 minutter og 10, 9, 8 sek... 4 sekunder til fotball-VM 2010 starter (offisielt ved midnatt). Første kamp går i Johannesburg fredag 11. juni, der vertsnasjon Sør-Afrika møter Mexico kl 16.00 lokal tid - ingen tidsforskjell i forhold til Norge.

Jeg får definitivt ikke sett samtlige av de 48 kampene i gruppespillet, og neppe alle kampene i sluttspillet heller. Derfor kan det være greit å ha en app som i det minste viser resultater og en oversikt over hvilke kamper som spilles de aktuelle dagene.

Flere applikasjonsbutikker byr på VM-apps, og her vurderer vi noen av alternativene dine.

VM-apps til iPhone

Vi begynner med apps du finner i Apple App Store. Selv din "gamle" iPhone 3GS - nå som den nye iPhone 4 er lansert - har både flere og bedre VM-apps å velge mellom enn min splitter nye Android-telefon, og det er vel en god trøst?

SOUTH AFRICA TRACKER - gratis
Denne VM-appen ser såpass bra ut at det virker nesten uklokt å gi den bort gratis. Etter mitt skjønn vil ikke en ihuga fotballfan savne noe som helst, for her finnes både kalender, live-resultater, tidspunkt for avspark, kampreferat og mye mer. Designet er dessuten tiltalende.

WORLD CUP APP - 6 kr
Med denne appen kan du lire av deg VM-anekdote etter VM-anekdote i hele juni. World Cup App inneholder nemlig masse statistikk og historie fra tidligere VM - helt tilbake til Uruguay 1930, det første VM i fotball. Men i tillegg får du selvsagt oppdaterte resultater og full VM-oversikt for øvrig. Prisen på appen er det overhodet ingenting å si på.

VIASAT FOTBALL PUB - gratis
Får du ikke sett alle VM-kampene du vil se i din egen stue? Viasat viser vei til nærmeste fotball-pub med denne gratisapplikasjonen. Rundt 300 puber med adresse og telefonnummer er lagt inn, og du blir guidet i riktig retning via GPS. Dette kan være utrolig praktisk hvis du befinner deg i en ukjent norsk by når for eksempel Portugal møter Brasil i gruppespillet.

Apps til iPhone laster du ned via App Store/iTunes på telefonen.

Noen gode i Android Market

Dessverre er det kun gratisapplikasjoner som er tilgjengelig for norske brukere i Android Market. Det betyr at mange av dem er infisert med sjenerende reklameannonser eller er kun "Lite"-versjoner. Men noen er brukbare likevel.

2010 WORLD CUP - gratis
Det er flere apps på det frie Android-markedet med nøyaktig samme navn: 2010 World Cup. Her er det snakk om den med god rating og den klassiske VM-pokalen som symbol. Laster du ned denne gratisappen får du en grei oversikt over det som skjer i Sør-Afrika, inklusive resultater, kalender og nyheter. Designmessig er den likevel litt i kjedeligste laget. Google-annonsene er heldigvis ikke så sjenerende.

WORLD DROID CUP - gratis
Hvis de svært sjenerende annonsene ikke hadde vært der - eller vært mer anonyme Google Ads - ville dette vært en utrolig bra VM-app. Enkel og oversiktlig design og layout gjør den meget brukervennlig, og den byr også på artige finesser som for eksempel at du kan se fotballstadionene i Google Maps. Sluttspilloppsettet ser også oversiktlig ut. Annonsen på toppen av skjermen ødelegger imidlertid det ellers gode totalinntrykket.


WC 2010 FOTMOB - gratis
Dette er blant de aller beste VM-appene som finnes i Android Market (free apps), både når det gjelder innhold og design. Nyheter, tabeller, kalender og kampoppdateringer er selvsagt på plass, men det er de små detaljene som utgjør den positive forskjellen. Du kan markere dine favorittlag i VM, følge med på toppscorer-listen og få live-oppdatering med scoringsvarsel på mobilen din. Bare for å nevne noe. Designet er også meget bra, og annonsene er akseptable.

Apps til Android laster du ned via Android Market på mobilen din.

Nokia på banen

Ovi Store har omtrent vært som en fiasko å regne i åpningsåret, men har nylig vist tegn til å kunne ta opp kampen med App Store og Android Market på sikt. Prisene er nedjustert og innholdet forbedret. Og du finner også VM-apps i Nokias applikasjonsbutikk.

FINAL WHISTLE WORLD CUP 2010 - 10 kr
Dette er en app som ligner en del av de vi allerede har omtalt. For full oversikt over kamper og tabeller, samt live-oppdateringer, virker dette som en god applikasjon.

Merk! En gratis betaversjon fra samme aktør er tilgjengelig via PlayNow dersom du har en Sony Ericsson-mobil.

SOCCER WORLD CUP SCHEDULER - 10 kr
Jeg blir naturligvis skeptisk når applikasjonen heter noe med "soccer" og ikke "football", men sånn er det bare. Applikasjonen gir deg god oversikt (kamper, resultater, tabeller, stadioner, lag etc.), men designet er vanvittig kjedelig. Denne koster også 10 kroner, men bruk heller de pengene på Final Whistle World Cup 2010.

AP 2010 WORLD CUP COVERAGE - gratis
Før du velger å kjøpe en VM-app fra Ovi Store bør du først se om AP 2010 World Cup Coverage gjør jobben for deg. Denne virker nemlig ganske bra og gir deg både nyheter, informasjon om landslagene og selvfølgelig full oversikt over grupper, kamper og resultater.

Nokia-applikasjoner laster du ned via Ovi Store på mobilen din.

HVILKE VM-APPS KOMMER DU TIL Å BRUKE PÅ MOBILEN? Kommenter i forumet under artikkelen.

Mer om
annonse