Til hovedinnhold

Nå får du WiMP på iPhone

Etter mye fram og tilbake mellom iPhone-produsent Apple og Aspiro har de endelig kommet til enighet om distribusjon av musikktjenesten WiMP i App Store. Det betyr at du fra og med i dag kan ta i bruk tjenesten på din iPhone.

Grunnen til at det har tatt så lang tid å få godkjenning er at Apple nekter å la Telenor-kunder betale WiMP-abonnementet via mobilregningen.

- Siden Apple ikke godkjenner operatørbilling vil Telenor-kunder som ønsker å bruke iPhone-appen få en enkel mulighet til å bytte til kredittkortbetaling i stedet, og umiddelbar tilgang til sin WiMP-konto på iPhone, sier informasjonssjef Kristin Breivik Eldnes i Aspiro til Mobilen.no.
OPPDATERT: WiMP rett til topps i App Store

WiMP på fire plattformer
Den norske musikkstreamingstjenesten møter tøff konkurranse i sitt svenske motstykke Spotify, og å bli tilgjengelig på iPhone kan bli svært avgjørende for WiMP.

- Etter en lang prosess er vi veldig glade over å endelig kunne annonsere at iPhone-brukere nå også får tilgang til WiMP. Dette vet vi det er mange som har ventet på. Nå kan alle bruke WiMP på både PC, Mac, Android-telefoner og iPhone, sier Per Einar Dybvik, sjef for Aspiro Music

Les også: Samsung Wave får ikke WiMP - ennå

Egen musikkredaksjon
iPhone-versjonen inneholder de fleste av funksjonene du finner i PC-versjonen, og du kan også bruke tjenesten i frakoblet modus. Det gjør du ved å forhåndslagre musikken når du er tilkoblet Wi-Fi.

WiMP har tidligere fått gode skussmål for det redaksjonelle arbeidet som gjøres med tanke på å lage topplister og anbefalinger.

- WiMP for iPhone har naturligvis også redaksjonelle flater og anbefalinger slik som promotering av album, singler og spillelister. Disse følger vår redaksjon kontinuerlig opp, for å hjelpe brukerne å være oppdatert om det som skjer, og å finne ny musikk, sier Rolf Presthus i Platekompaniet.

WiMP til iPhone kan lastes ned i Apple App Store, og tjenesten koster 99 kroner per måned (PC + mobil). Lyden streames i såkalt 96 AAC, et komprimert format som hovedsaklig brukes av Apple og Sony. Bak WiMP står Aspiro, Platekompaniet og Telenor.


OPPDATERT: Aspiro melder nå at WiMP til iPhone har gått helt til topps i App Store, dog under fanen "free apps". Dersom du ikke er WiMP-bruker fra før får du nemlig mulighet til å prøve tjenesten gratis i 30 dager.
- Vi var klar over at mange har ventet på dette, og vi er veldig fornøyd med responsen så langt, sier Per Einar Dybvik i Aspiro.
Svenske Spotify har bortimot et års forsprang på WiMP - les sniktitt av musikktjenesten Spotify på iPhone her.

Mer om
annonse