Denne Raspberry Pi-konkurrenten takler 4K-oppløsning og HDR

Rock64 er det seneste tilskuddet innen kredittkort-store PC-er.

Sist vi hørte fra selskapet Pine64 var i forbindelse med den billige, Kickstarter-finansierte Raspberry Pi-konkurrenten Pine A64 i fjor. Nå har produsenten bak knøtte-PC-en en ny modell på gang som byr på betydelige oppgraderinger. Det melder Trusted Reviews.

Den nye mini-PC-en heter Rock64 og er en liten sak med ytre dimensjoner på 85 mm x 56 mm, som er omtrent samme dimensjoner som et kredittkort.

4K og HDR

På denne plassen har Pine64 stappet inn en brikke av typen RK3328 fra kinesiske Rockship. Brikken består av fire kjerner av typen ARM Cortex-A53 og en grafikkprosessor av typen Mali-450 MP2.

Dette, kombinert med det faktum at kortet skilter med HDMI 2.0a-kontakt, gjør at kortet takler 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund. I tillegg er det verdt å merke seg at kortet har støtte for HDR10-standarden, som altså skulle gjøre det velegnet til for eksempel TV-boksbruk.

Av andre spesifikasjoner kan Rock64 fåes med opptil 4 GB minne, og på lagringssiden har kortel plass til eMMC-modul og microSD-kort. Øvrige tilkoblingsmuligheter omfatter én USB 3.0-port, to USB 2.0-porter og Ethernet.

Rock64-kortet koster 25 dollar, 35 dollar og 45 dollar med henholdsvis 1 GB, 2 GB og 4 GB minne, og salget starter den 31. juli. Det kan forhåndsbestilles nå via produktets hjemmeside, og produsenten sender til Norge.

Raspberry Pi-byggesett lar deg lage din egen Google Home-boks »

Les også
Zotacs nye småtass er på størrelse med et kredittkort
Les også
Raspberry Pi-byggesett lar deg lage din egen Google Home-boks
annonse