Til hovedinnhold

Zotacs nye småtass er på størrelse med et kredittkort

OK så er den ikke like tynn, men her får du både USB Type-C og støtte for Windows 10.

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Taipei: Zotac er viden kjent for å lage noen av de beste små datamaskinene på markedet. Nå har videreutviklet sin «pinne-PC» og puttet siste generasjon Intel Atom-prosessor (Apollo Lake) inn i et skall som ikke er særlig større enn et kredittkort.

Eller en liten bunke med kredittkort, hvis vi skal være pirkete.Dette er selvsagt ikke PC-en for deg med høye krav – her får du en datamaskin fra nederste hylle rent ytelsesmessig – men vi snakker likevel om en tass som kan kobles til en 4K-skjerm.

Er din greie lett medieavspilling, surfing, e-post og tekstbehandling kan dette være et reelt alternativ. Spesielt dersom du ønsker noe helt uten vifter eller andre ulyder.

Og hvor mange «stasjonære» kan du vel ta med deg i en skjorte- eller bukselomme?

En PC i lomma er bedre enn ti på lageret.
Vegar Jansen, Tek.no

Nå har vi riktignok sett små PC-er av dette kaliberet før, men disse har typisk vært mer i pinneform og belemret med en HDMI-kontakt. Med Pico PI225 som den heter, bruker du bare en ledning fra en av de to USB Type-C-portene for å koble til en skjerm.

Strøm inn og skjerm ut er egentlig alt du trenger.
Vegar Jansen, Tek.no

Ellers kan den bruke Bluetooth 4.2 for å koble til alskens dingser. Trådløst nettverk gjennom 802.11ac er også støttet.

Strøm over USB

Datamaskinen klarer seg med strøm over Micro-USB og takler Windows 10, som vi tipper så vidt får plass på den interne eMMC-en på 32 GB. Heldigvis går det an å bruke et microSD-kort til å utvide lagringsplassen.

Vegar Jansen, Tek.no

Zotac Pico PI225 skal etter planen bli tilgjengelig på markedet en eller annen gang i løpet av september måned. Prisen er ikke kjent, men vi regner med at den vil ligge på omtrent det samme som tilsvarende sterke – eller svake, alt ettersom – datamaskiner gjør i dag.

annonse