Til hovedinnhold

Denne mobilen kan gjøre noe ingen andre kan

Den første mobilen med Googles avanserte Tango-teknologi.

Google

Det er ganske lenge siden vi først begynte å høre om den Google-utviklede Project Tango-teknologien, og i juni kunne vi endelig melde at den første telefonen med teknologien var et faktum. Nå melder blant andre TechCrunch at telefonen er på vei til markedet.

Mobilen det dreier seg om er altså Lenovos modell Phab2 Pro, som legges ut for salg i USA i disse dager til en pris på 400 dollar, cirka 4100 kroner. Det er ennå uvisst akkurat når vi kan få kloa i den her hjemme, og til hvilken pris.

Lenovo Phab2 Pro.
Lenovo

Fire kameraer

Phab2 Pro er laget i metall og har en diger 6,4 tommers skjerm med QHD-oppløsning, Snapdragon 652-brikke, 4 GB minne og et batteri på solide 4050 mAh. Det som er spesielt med mobilen er imidlertid alle kameraene den er utstyrt med.

Phab 2 Pro har et vanlig hovedkamera på 16 megapiksler på baksiden, i tillegg til et dybdekamera og et kamera som sporer bevegelser. Et frontkamera på 8 megapiksler er også på plass. Sammen med «kunstig intelligens»-programvare skal disse kameraene gi mobilen en rekke nye bruksområder.

Mange av bruksområdene demonstreres i de rundt 35 Tango-baserte applikasjonene som er tilgjengelig ved lansering av telefonen, som Google selv melder på bloggen sin.

Innredningsappene er kanskje de mest matnyttige Tango-appene hittil.
Google

Måling og virtuell innredning

Blant de matnyttige appene finner man blant annet Measure, som bruker Tango-teknologiens sensorer til å måle dimensjoner. Det finnes også flere apper som lar deg visualisere hvordan møbler blir seende ut i huset ditt, og som kan fortelle deg om det er nok plass.

Ikke overraskende er det mye ren underholdning også blant lanseringsappene, for eksempel en som heter Croyola Color Blaster, som lar deg fargelegge hjemmet ditt. Flere andre «utvidet virklighet»-baserte spill er også å finne i samlingen. Mer informasjon kan du finne på Google-bloggen.

Nå skal Google har forbedret nettleseren sin: Chrome skal nå både laste sider og starte opp raskere enn før »

annonse