Til hovedinnhold

Kameraet på Googles Pixel-telefon har en irriterende feil

Flere klager på plagsomt kameraproblem, men Google tror de kan fikse det.

Google

Nye teknologiprodukter kan som kjent ha en tendens til å være belemret med diverse barnesykdommer, noe som ikke minst gjelder mobiltelefoner. Nå viser det seg at Googles nylig lanserte Pixel-telefon også har sitt å stri med, melder GSMArena.

Brukere på blant andre Reddit har meldt at kameraet på Pixel-telefonen opplever usedvanlig høy hyppighet av det såkalte refleksflekk-fenomenet, eller «lens flare» som det heter på engelsk.

Google Pixel.
Google

Bekreftes av Google

Refleksflekker er synlige refleksjoner som oppstår i objektivet når lyset treffer fra bestemte vinkler, og arter seg som buer og ringformede mønstre på bildet. Dette er riktignok et fenomen alle kameraer kan oppleve, men Pixel-kameraene skal altså være mer følsomt for fenomenet.

I et innlegg på Reddit skriver en Google-representant at de er klar over problemet. Ifølge representanten er Pixel-telefonen ekstra utsatt for en bestemt type refleksflekk som arter seg som en lys bue i hjørnene av bildet.

Fiks skal være på vei

Vedkommende opplyser videre at Google jobber med en programvareoppdatering som skal forbedre problemet ved å benytte spesielle algoritmer til å gjenkjenne refleksflekker matematisk, for deretter å fjerne dem fra bildet.

Man må bruke HDR Plus-funksjonen for å dra nytte av oppdateringen, som skal komme i løpet av de nærmeste ukene, men uten en mer spesifikk dato. Pixel har som kjent ennå ikke blitt lansert i Norge, så problemet vil forhåpentligvis være løst innen den tid.

Vi har allerede tatt en titt på Pixel-telefonen: Telefonen er definitivt lovende, men ennå gjenstår en grundigere test »

annonse