Nyhet

Ny mobil med Googles unike Tango-teknologi er på vei

Asus skal vise frem en mobilmodell med uvanlige egenskaper om kort tid.

Det er ganske lenge siden vi først begynte å høre om den Google-utviklede Project Tango-teknologien, og for litt siden kunne vi melde at den første mobilen med teknologien er på vei, nemlig Lenovos modell Phab 2 Pro. Nå melder nettstedet Digitimes at en ny modell er rett rundt hjørnet.

Taiwanske Asus skal nemlig vise frem en Tango-mobil på CES-messen i januar neste år, altså om ganske kort tid. Det bekreftet Asus-sjefen Jerry Chen.

Kan bli rimelig

Telefonen vil få navnet ZenFone AR og skal komme med «avansert funksjonalitet» og ha en konkurransedyktig pris, uten at det foreligger noen ytterligere detaljer om modellen på nåværende tidspunkt.

Illustrasjonsbilde.

At den skal ha en konkurransedyktig pris kan tyde på at telefonen blir rimeligere enn den eksisterende Tango-modellen Phab 2 Pro, som i Lenovos egen nettbutikk har en amerikansk startpris på 500 dollar, cirka 4200 kroner. Det er uvisst hvor mye billigere den eventuelt blir.

Mange apper allerede tilgjengelig

Det er altså heller ikke kjent hvordan den vil skille seg fra Lenovos modell maskinvaremessig, men i kraft av å være Tango-modeller vil modellene trolig ha flere felles egenskaper, slik som kombinasjon av hovedkamera, dybdekamera og kamera som sporer bevegelser.

Ved lanseringen av Lenovos modell var det 35 applikasjoner som utnyttet Tango-teknologiens «utvidet virkelighet»-kapasitet på ulike måter, blant annet apper som lar deg måle dimensjoner og som lar deg visualisere hvordan møbler blir seende ut i huset ditt. Disse vil også trolig være kompatible med Asus' kommende modell.

Den mobile VR-satsingen er også i ferd med å bli trappet opp: Nå har det kommet en egen YouTube-app for VR »

Les også
Lenovo Phab 2 Pro: Slagvåpenet har ankommet
Les også
iPhone kan snart få «utvidet virkelighet»-kameraer
Les også
Denne mobilen kan gjøre noe ingen andre kan
Les også
Google jobber med nye VR-briller som byr på en spennende funksjon
Les også
– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR
annonse