Til hovedinnhold

Scarlett Johansson-hacker risikerer 60 års fengsel

Har foretatt hackerangrep mot flere enn 50 kjendiser.

I oktober i fjor ble en 35 år gammel mann anholdt av politiet i Jacksonville i Florida – mistenkt for å stå bak hackerangrep på flere enn 50 kjendiser fra underholdningsbransjen. Blant ofrene var skuespilleren Scarlett Johansson og artisten Christina Aguilera.

35-åringen hacket seg inn på kjendisenes datamaskiner og telefoner, og stjal nakenbilder som han deretter lekket ut på Internett. Denne uken møtte den siktede opp i retten, hvor han erklærte seg skyldig i ni tiltalepunkter. Blant disse var at han hadde hacket e-postkontoer tilhørende Scarlett Johansson og Mila Kunis.

Nå risikerer 35-åringen opptil 60 års fengsel.

– Lett å hacke

Straffen blir sannsynligvis lavere, ettersom de fleste av de opprinnelig 26 tiltalepunktene er fjernet. Hackeren inngikk nemlig en avtale med aktoratet – hvor han blant annet måtte levere inn sin datamaskin, eksterne harddisker og mobiltelefon.

Politiet var på sporet av hackeren i 11 måneder før han endelig ble anholdt. Ifølge 35-åringen selv var det enkelt å bryte seg inn hos kjendisene. Privatlivet deres allerede er brettet ut i mediene, noe som gjorde det lett å gjette passord og svar på simple sikkerhetsspørsmål.

– Beklager

Gjerningsmannen har forsøkt å unnskylde sine handlinger og påstår at han startet fordi han var nysgjerrig. Etter hvert ble han avhengig av å finne ut hva stjernene gjorde bak kulissene.

Han har også uttrykt lettelse over at politiet endelig fikk fatt i ham, og hevder at det aldri var meningen å selge eller offentliggjøre bildene.

(Kilde: ComON)

annonse