Nyhet

Skrøt av egne forbrytelser på Facebook – ble arrestert

Gjengmedlemmet visste ikke at en av Facebook-vennene hans var politi.

Enkelte mennesker deler urovekkende mange detaljer fra sine privatliv på Facebook, men denne historien drar det hele inn i en ny dimensjon.

En kriminell bande i New York ble nylig arrestert og siktet for en rekke lovbrudd, deriblant tyveri, ran og overfall. Hvordan fikk politiet endelig has på denne lite vennlige gjengen? Med langvarig etterforskning à la TV-serien The Wire? Nei, via Facebook!

Det viste seg at medlemmene av Brower Boys, navngitt etter en lokal park, fra Brooklyn var noen skrytepaver på det sosiale nettverket. Hvem som mottok alle nyhetene om deres siste ugjerninger var visst ikke så nøye, ikke engang når en av dem godtok en venneforespørsel fra en politimann.

Kriminell livefeed

De 14 mistenkte medlemmene av banden mellom 15 og 19 år hadde terrorisert nabolaget sitt i over et år før politimannen Michael Rodriguez sendte en venneforespørsel på Facebook – som en av medlemmene godtok uten å tenke videre over det.

Hvem behøver vel informanter når man får tilgang til informasjon om udåder direkte fra gjerningsmennene? Det var akkurat dette som skjedde da politiet samlet inn nok beviser fra videoer og statusoppdateringer til å arrestere og sikte 14 bandemedlemmer.

Nå står de overfor en tiltale på 102 punkter, mens nabolaget endelig kan puste lettet ut. Hvem sa at Facebook ikke er nyttig?

Moralen er: Ikke godta venneforespørsler fra ukjente mennesker på Facebook. Eller kanskje enda viktigere: Ikke begynn med kriminalitet i utgangspunktet.

Les også: New York-politiet oppretter Facebook-enhet

(Kilde: CBS New York)

Les også
Dommer straffet seg selv da telefonen forstyrret retten
Les også
Mann truet kvinner til å strippe på nett
Les også
Bruk Skype – få 15 års fengsel
Les også
Napster-gründere lanserer Airtime
Les også
Er Tribler fremtiden til BitTorrent?
Les også
Spillegal 11-åring stjal 20 000 kroner
Les også
Du bruker sannsynligvis pirat-software
Les også
La ut pinlig bilde som straff
Les også
Ble reddet via Twitter
Les også
Scarlett Johansson-hacker risikerer 60 års fengsel
Les også
New York-politiet oppretter Facebook-enhet
annonse