Til hovedinnhold
NyhetHer svever verdens første fildelings-drone

Her er verdens første fildelings-drone

Gjør det enkelt å dele filer med andre.

For et par dager siden kunne Teknofil melde at The Pirate Bay ser for seg at deler av serverparken deres i fremtiden skal befinne seg på flyvende droner – i et forsøk på å gjøre det vanskeligere for myndighetene å få has på fildelingstjenesten.

Les også: The Pirate Bay vil gjemme servere i flyvende droner

Nå viser det seg at liknende piratdroner faktisk eksisterer allerede. Prosjektet "Electronic Countermeasures" har bygd fem funksjonelle droner som viser at konseptet ikke er så fremmed som først antatt.

Smarte droner

Prosjektet er utviklet av gruppen Tomorrow's Thoughts Today og startet med et mål om å lage noe liknende et "flyvende Pirate Bay". "Electronic Countermeasures" har derimot utviklet seg til å bli større enn som så.

Dronene er preget av delvis nomadisk infrastruktur og å være delvis robotsverm. De er programmert til å kringkaste sitt eget lokale Wi-Fi-nettverk når de flyr i formasjon, og bryter formasjonen for å unngå å bli oppdaget. Dronene møtes dermed igjen et annet sted for å starte nettverket igjen.

Kort fortalt lar systemet folk dele innhold ved hjelp av flyvende droner som er vanskelig å få tak i for myndigheter.

Dyre i drift

– Folk kan laste opp filer, bilder og dele data med hverandre mens dronene flyr over offentlige steder i byen. Svermen er et piratkringkastingsnettverk og en mobil infrastruktur som forbipasserende kan kommunisere med, sier gruppen bak prosjektet.

Dronene er imidlertid ikke billige i drift. I motsetning til tradisjonelle fildelingsservere krever dronene heftig med kapital, ettersom det koster 1500 euro, eller 11 400 kroner, å bygge hvert eksemplar.

Ikke bare sjørøveri

Tomorrow's Thoughts Today håper å få mer finansiell støtte, slik at de kan bygge flere droner og ekspandere området de kan dekke med sitt trådløse nettverk. I tillegg sysler de med systemer som gjør det mulig for dronene å bytte batterier automatisk på hemmelige baser.

Droner av denne typen behøver ikke bare å bli brukt til ulovlig fildeling. En annen mulighet er at de kan tjene som en kommunikasjonsplattform for demonstranter og aktivister i områder av verden hvor Internett blir sensurert av myndighetene.

Se videoen av dronene i aksjon på Vimeo:

(Kilde: TorrentFreak)

annonse