Til hovedinnhold

Nå er det over og ut for småtassene

De små bærbare maskinene blir trolig faset ut av markedet.

De var små, de var lette, hadde lang batteritid og en lav prislapp. Den ble på rekordtid en slager blant både unge og eldre, som ikke stilte de største kravene til ytelse.

Markedet for nett-PC-er spratt frem fra intet, maskiner som ga deg nok ytelse til daglige oppgaver som kontorarbeid og nettsurfing. Men like raskt som markedet poppet frem, har det nå forduftet.

Rapporter fra Digitimes.com tyder nå på at de fleste store aktørene legger markedet for nett-PC-er dødt. Smarttelefoner og nettbrettet får skylda.

Intel bytter fokus

En nett-PC fra Acer.Foto: Acer

Det var i stor grad Intel som drev frem markedet, ved å utvikle en veiledende standard for hvordan slike maskiner skulle lages. I likhet med hva de har gjort for dagens Ultrabook-konsept. De fikk god drahjelp av aktører som Asus, med sin Eee-serie, og MSIs Wind-serie.

Digitimes rapporterer at Intel nå ikke har noen videre ambisjoner for nett-PC-ene. Spesielt skal det være lagt mindre fokus på Atom-prosessorene, som har vært selve motoren i maskinene, og selskapet forventer at den aktuelle delen av Atom-salget vil falle med 50 prosent i fjerde kvartal.

Intel vil heller bruke mer makt på mobile enheter, altså den kommende Medfield-generasjonen.

Til nettstedet bekrefter Asus' toppsjef, Jerry Shen, at produksjonen av deres nett-PC-er stoppes, så snart lageret er solgt ut. Selskapet som var en av de største aktørene i dette segmentet, har ingen videre planer om å satse på maskinene.

Videre skal både Acer og MSI ha lagt alle nett-PC-planer på hylla inntil videre.

(Kilde: Digitimes, via Sweclockers)

annonse