Tek.no

Test Sony Vaio T13

Sonys solide ultrabook

Dessverre er ikke alt like moro med Vaio T13.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
4 Sept 2012 15:04

Innledning

I sommer har vi fått testet og anbefalt flere smekre og lekre 13-tommere: Apple MacBook Air, Asus Zenbook Prime UX31A og Samsungs nye 9-serie.

Den største ulempen med disse bærbare er kanskje prisen, som vaker rundt ti tusen kroner. For noen er dette litt godt i overkant av hva som er akseptabelt for en datamaskin som i hovedsak skal brukes til lettere jobber.

Heldigvis finnes det da rimeligere modeller med omtrent de samme spesifikasjonene, og blant disse finner vi dagens testmodell i Sonys Vaio T-serie. Hele modellbetegnelsen er Sony Vaio SVT1311V2ES, og har som seg hør og bør Intels tredjegenerasjons Core i-plattform "Ivy Bridge".

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Sony Vaio T13 kan også bestilles med litt andre spesifikasjoner – du kan få den med litt tregere eller litt raskere prosessor og mer minne, samt større harddisk eller en ren SSD-løsning. Maskinen finnes også som 11,6-tommer: Vaio T11.

Med Intels nyeste prosessorer for bærbare får du også grafikkløsningen HD Graphics 4000. Denne holder orden på 1366 x 768 piksler, som enn så lenge er å betrakte som standardoppløsningen for bærbare på denne størrelsen.

En annen ting som er verd å merke seg er den lille SSD-en, som jobber i tandem med en vanlig snurredisk på 320 GB. Dette gjør at denne modellen oppfyller Intels Ultrabook-krav. Merk at SSD-en ikke regnes som separat som sådan – fra Sonys standardoppsett har du bare tilgang til én partisjon.

Bla om for å lære mer om Sony Vaio T13.

Takk til Sony for lån av datamaskinen.

Les også