Til hovedinnhold

Samsungs 9-serie får "Retina"-skjerm

Viste frem ultrabook med ekstrem oppløsning på IFA-messen.

WorldMediafull
Niklas Plikk

Da Apple lanserte Macbook Pro med Retina-skjerm lurte mange på når resten av PC-produsentene ville følge i Apples fotspor, og lansere noe lignende. Nå ser det ut som Samsung har svart på spørsmålet.

IFA-messen i Berlin fant nemlig Slashgear en Samsung Series-9 ultrabook med en helt ekstrem skjerm. På 13,3 tommer har samsung nemlig klart å klemme inn en oppløsning på hele 2560 x 1440 piksler.

Tettere piksler enn hos Apple

For å sette dette i perspektiv er det en lavere oppløsning enn det Apples Retina-Macbook har, som skryter av en oppløsning på 2880 x 1800 piksler. Den har imidlertid også en skjerm på 15,4 tommer, og ender opp med en pikseltetthet på 221 dpi (dots per inch). Til sammenligning har Samsungs 13,3-tommer store skjerm en pikseltetthet på hele 226 dpi, og slår dermed Apples nye skjerm.

I motsetning til Macbook Pro-skjermen er Samsungs skjerm matt. Annen informasjon enn det er det ikke mye av, og Samsung vil ikke gi noen detaljer om verken skjermen eller innmaten i den nye 9-serien. Maskinen som ble vist frem ble beskrevet som en «tidlig prototype», så vi kan nok ikke forvente en lansering med det første.

hvem blir først?

De siste ukene har det gått rykter om at Apple jobber med en 13-tommers-utgave av Macbook Pro med Retina-skjerm. Ifølge ryktene vil den ha en oppløsning på 2560 x 1600 piksler, altså fire ganger så mange piksler som dagens 13,3-tommers-Macbooker.

Dermed gjenstår det bare å se hvem som får sin høyoppløste bærbare datamaskin først ut på markedet.

Les også: Vi tester Samsungs 9-series-ultrabook

(Kilder: Slashgear, Sweclockers)

annonse