Til hovedinnhold

– Debatten om mobile arbeidsplasser er avleggs

Bedriftene investerer stadig mer i mobile arbeidsmetoder.

iStockphoto / 23352921

En verdensomspennende undersøkelse utført av løsningsleverandøren Aruba Networks viser at bedriftenes investeringer i mobilitet øker kraftig, og at 7 av 10 IT-ansatte opplever et press for å bli flinkere til å støtte den mobile arbeidsplassen.

Undersøkelsen er foretatt blant IT-ansatte i 18 land. Den viser at investeringene i alle former for mobilteknologi hadde økt fra 2013 til 2014. Wi-Fi-investeringene økte mest, mens innkjøp av smarttelefoner og nettbrett også økte kraftig.

Dette blir den neste mobilitetsbølgen

Ifølge undersøkelsen skal det særlig være sjefer og unge ansatte som driver utviklingen.

– Vår undersøkelse viser at medarbeiderne både foretrekker og forutsetter at arbeidsplassen er mobil. Bedrifter som kan tilby en mobil arbeidsmåte, har en konkurransefordel ved rekruttering og øker sin produktivitet. Samtidig har mange bedrifter mye igjen å gjøre før de kommer så langt, sier Fredrik L Andersen , sjef for Aruba Networks i Norge i forbindelse med undersøkelsen.

Mobilitet viktig for de ansatte

Andersen mener undersøkelsen viser at debatten om hvorvidt bedriftene skal støtte trenden der arbeidstakerne bruker egne mobile enheter i arbeidet, er i ferd med å bli avleggs. Over halvparten av de spurte i undersøkelsen sier at bedriften allerede støtter bruk av egne enheter i jobbens nettverk. Halvparten av bedriftene hadde også hatt en økning i fjernarbeid i løpet av det siste året.

Tidligere har undersøkelser vist at mobilitet og brukervennlighet er så viktig for ansatte at vi vurderer å slutte hvis vi ikke får ha med egen mobil på jobb.

Svenskene er strengest i Skandinavia når det kommer til å ta med eget utstyr på jobb. Hele én av tre svenske IT-sjefer oppgir at de har nulltoleranse for at ansatte kobler egne mobiltelefoner opp mot bedriftens nett.

Les mer: Fusker telefonen? Appene har skylda

annonse