Til hovedinnhold

Nå lar Google Maps andre se hvor du er i løypa

Del reisen din med dem du vil.

Vegar Jansen, Tek.no
Vegar Jansen

Når du skal på besøk eller har en avtale, kan det være greit å opplyse om når du har planer om å komme. Men det kan være enda bedre å hele tiden la dem vite hvor du er og når du regner med være på plass.

Ja, Storebror vil se deg også.

Dette har Google nå åpnet for i sin nye versjon av Google Maps. Det betyr at du kan dele reiseruten din via den populære navigasjonstjenesten og la andre se hvor du er i sanntid.

Å dele denne typen informasjon er i og for seg ikke noe sensasjonelt nytt, ettersom vi eksempelvis har brukt sporingstjenesten Glympse til akkurat det samme tidligere.

Men når dette nå er blitt integrert i Google Maps, og kan deles med hvem som helst via en hvilken som helst meldingstjeneste, blir jo det hele mye enklere.

Heretter er det altså en smal sak å dele hjemturen med mor slik at hun vet akkurat når det er på tide å sette på potetene til søndagsmiddagen.

Sveip opp

For å ta i bruk den nye tjenesten, er det bare å plotte inn en reiserute i Google Maps og starte navigasjonen. Bruker du da mobilen – og det gjør du jo, ettersom du skal på tur – kan du bare sveipe opp fra bunnen og trykke på «Del turen underveis».

Deretter er det bare dele dette med hvem du enn skulle mene har en interesse av å vite akkurat hvor du er, hvor du skal og når du kommer til å være der.

Med en smartmobil går det an å dele posisjonen sin tilbake også.

Vi har testet dette på både Android og Apples iOS. I skrivende stund ser det ut til at sistnevnte har litt problemer, men det er noe vi regner med snart vil løse seg.

Ikke så glad i å bli overvåket?
Slik skrur du av all sporing >>>

(Kilde: Google)

annonse