Dette er Årets mobil

Se resten av vinnerne fra årets Gulltasten.

Sony, Samsung og NetCom har kanskje aller størst grunn til å feire etter årets Gulltasten-prisutdeling. De stakk nemlig av med to priser hver i den gjeve kåringen.

Prisen for Årets mobil gikk til Sony Xperia Z1, en av flere Android-flaggskip som har utmerket seg det siste året. Derimot stemte mobilinteresserte lesere frem Samsung Galaxy S4 som sin favoritt, og denne vant dermed Folkets favorittmobil på Gulltasten 2013. Sony og Samsung vant henholdsvis prisene for Årets nettbrett og Årets spesialmobil også.

Heder og ære til NetCom

Også var det NetCom, da. I år vant de prisen for Årets operatør, blant annet fordi de bakte inn ringeprisene, og heller tok seg betalt etter datatmengde. Dette var en modell de andre mobilselskapene raskt kopierte. Videre gir NetCom lik fart til kundene, enten de har det rimeligste eller det dyreste abonnementet deres.

Men ikke nok med det; Årets hederspris gikk også til NetCom. Dette er en pris som tradisjon tro blir bestemt av nestorene i den norske mobiljournalistikken, ledet av Teknisk Ukeblads Odd Richard Valmot. NetCom fyller 20 år i år, og ble på Gulltasten hyllet for å ha spilt rollen som utfordrer meget godt.

Disse vant Gulltasten 2013:

Dette er 8. år på rad at Mobilen.no arrangerer Gulltasten. Juryene består av ulike representanter fra den norske mobilbransjen.

Årets mobil:

Vinneren er: Sony Xperia Z1

Vinneren av Årets mobil kan skilte med en usedvanlig kraftig innmat, godt brukergrensesnitt og solid byggekvaliltet. Den har Full-HD-skjerm, og et kamera ingen av de øvrige nominerte kunne hamle opp med.

Les testen av Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1.Foto: Espen Irwing Swang. Amobil.no

Årets nettbrett:

Vinneren er: Sony Xperia Tablet Z

Prisen for Årets nettbrett går til et nettbrett som skiller seg ut ved høy kvalitet, lav vekt, en strålende skjerm og kraftig innmat. På toppen av det hele tåler brettet både regnskurer og sjøsprøyt.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z

Årets spesialmobil:

Vinneren er: Samsung Galaxy Note 3

Vinneren av Årets spesialmobil utmerker seg på flere områder. Ikke bare er den like anvendelig som alle andre mobiltelefoner, den er også briljant på noen ganske unike områder.

Les testen av Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Norges favorittmobil:

Vinneren er: Samsung Galaxy S4

Prisen for Årets favorittmobil er for mange den aller gjeveste, ettersom det er mobilinteresserte i Norge som har stemt frem vinneren.

Les testen av Samsung Galaxy S4

Årets tilbehør:

Vinneren er: Libratone Loop

Prisen for Årets tilbehør går til et produkt som har begeistret juryen, særlig med sin flotte design og gode ytelse.

Libratone Loop.Foto: Libratone

Årets nyvinning:

Vinneren er: G4S Follow Me Home

Årets nyvinning er et godt eksempel på hvor langt de teknologiske fremskrittene har kommet i 2013. Denne typen løsninger kan ta mobiltjenester enda noen skritt lenger i fremtiden.

Årets operatør:

Vinneren er: NetCom

Vinneren av Årets operatør overrasket bransjen ved å forandre spillereglene – igjen. De var først ut med en ny løsning, som alle deres konkurrenter raskt kopierte. I et ellers jevnt marked, har årets vinner holdt fast ved sine prinsipper, og leverer for eksempel like høy fart på datatrafikken til alle sine kunder.

Årets privatforhandler:

Vinneren er: Lefdal Forus Sandnes

Prisen går til den privatforhandleren som kan vise til kunnskapsrike medarbeidere, god kundebehandling ,et bredt produktspekter og en genuin interesse for å utvikle sin forretning til å bli noe mer enn bare et utsalgsted.

Årets businessforhandler:

Vinneren er: Nordialog Skøyen

Prisen går til den bedriftsforhandleren som jobber systematisk med kundene for å finne løsninger. De har kunnskapsrike medarbeidere, god service,et bredt produktspekter og en genuin interesse for hvordan en kan bruker telekom i et bedriftsperspektiv.

NRK Super.

Årets barneapp:

Vinneren er: NRK Super

Årets barneapp har nok vært redningen for mange foreldre det siste året, særlig i travle stunder. Barna elsker virkelig denne appen, og det skjønner vi godt når den har et så enkelt grensesnitt og så mye bra innhold.

Last ned NRK Super: Android / iOS / Windows Phone

MinMeny.

Årets underholdningsapp:

Vinneren er: MinMeny

Vinneren av Årets underholdningsapp falt virkelig i smak hos en kresen jury. Både med nyttige funksjoner, gode tips, og flotte bilder den for øyeblikket i en klasse for seg selv i sin egen bransje.

Last ned MinMeny: Android / iOS

Årets nytteapp:

Vinneren er: Coast by Opera

Årets nytteapp går tradisjonelt til en norsk app som har kraftig forbedret en standardfunksjon i OS-et, eller som har klart å skape en funksjon som forbedrer mobilopplevelsen. Vinneren i år får full score av juryen på begge punkter.

Last ned Coast by Opera: iPad

Årets app:

Vinneren er: Coast by Opera

Prisen for Årets app går til en app som har skilt seg spesielt ut det siste året. Vinneren i år har lansert en enestående app som har høstet mye skryt og anerkjennelse, også internasjonalt, for sine banebrytende løsninger.

Last ned Coast by Opera: iPad

Årets hederspris:

Vinneren er: NetCom

Les også
Apple og Samsung nesten alene på 2013-toppen
Les også
Apper som feiler
annonse