Til hovedinnhold

Google håver inn

Kvartalsresultatene overgikk alle forventinger.

Mange har vært skeptiske til om søkegiganten Google vil klare å opprettholde den generelt høye veksten selskapet har hatt siden oppstarten, men det ser ikke ut til at trenden vil brytes ennå.

Formidabel pengemaskin

Google presenterte nylig de økonomiske resultatene for tredje kvartal, som endte 30. september, og har god grunn til å slå seg selv på brystet.

Den totale inntjeningen for perioden var på 9,7 milliarder dollar, noe som tilsvarer en økning på hele 33 prosent. Nettoinntekten endte på 2,73 milliarder dollar, som er en økning på 26 prosent.

Google hyret hele 2585 nye arbeidere i løpet av tredje kvartal, og både analytikere og aksjonærer forventet derfor et langt dårligere nettoresultat, men disse kan altså nå slå seg trygt til ro.

En viktig grunn til inntekstøkningen er den sterke veksten i søk på mobile plattformer, hvor Google henter mange annonsekroner med en markedsandel på nesten 100 prosent.

Ifølge Google vokste inntektene fra mobilmarkedet med 150 prosent ifjor og vil gi mer enn 2,5 milliarder dollar i inntekt i løpet av neste år.

Google har også hatt stor suksess med sin Google Plus-tjeneste, som ifølge selskapet nå har nådd 40 millioner brukere. I tillegg har Googles nettleser Chrome en betydelig markedsandel på 200 millioner brukere, og Android-baserte telefoner i bruk er oppe i 190 millioner.

(Kilde: New York Times)

annonse