Til hovedinnhold

Google kjøper 27 nye selskaper

Travleste shopping-året hittil for søkegiganten.

Som vi nettopp rapporterte om gjør Google det bra for tiden og la frem meget solide økonomiske resultater for siste kvartal.

Kjøpeglad søkegigant

Mye av pengene går med til å følge opp Googles aggressive oppkjøpsstrategi og sikre seg interessante selskaper i nye markeder. Nå ble det kjent at Google kjøpte opp intet mindre enn 27 nye selskaper i løpet av det lukrative tredje kvartalet.

Dette bringer det totale antall anskaffelser i år opp til 57, noe som gjør 2011 til Googles rekordår når det gjelder oppkjøp. Den forrige rekorden ble satt i fjor, med 48.

Søkegiganten brukte over 500 millioner dollar på å sikre seg de 27 selskapene i tredje kvartal, og det dyreste innkjøpet var Zagat Survey, en anerkjent publikasjon for restaurantanmeldelser som Google betalte 151 millioner dollar for i september.

Det nest dyreste kjøpet var Daily Deals, en nettbasert rabattjeneste i Europa som Google skaffet seg for 114 millioner dollar. Til sammen har selskapet brukt 1,4 milliarder dollar på oppkjøp i løpet av de første ni månedene i år.

Alt i alt har Google skaffet seg over 100 selskaper siden starten, hvorav de tre største er YouTube, DoubleClick og Motorola som kostet henholdsvis 1,65 millarder, 3,1 milliarder og 12,5 milliarder dollar. Sistnevnte oppkjøp er imidlertid ennå ikke helt i havn.

(Kilde: USA Today, wikipedia)

Les også
– Google dominerer ikke internett
Les også
Google fjerner + fra søk
Les også
Google kjøper Yahoo?
Les også
Google håver inn
annonse