Til hovedinnhold

Finner nærmeste fotballpub

Fotball-VM nærmer seg med stormskritt, og for fotballelskere er det svært vanlig å besøke en pub for å se kamper direkte på storskjerm. Viasat har derfor utviklet et program som gjør det lettere å finne de vannhullene som sender fotball-VM direkte.

Applikasjonen heter Viasat Fotball Pub og bruker mobilnettriangulering eller GPS-mottakeren for å finne posisjonen din. Deretter viser den på et kart hvor du kan gå for å drikke voksendrikk mens du ser fotballkampen. I programmet skal det være lagt inn over 300 puber.

Foreløpig er applikasjonen bare tilgjengelig til Iphone.

– Vi vil først se hvilken interesse som er knyttet til programmet gjennom Iphone og App Store, og deretter gjøre en vurdering for om vi bør starte utvikling til andre plattformer som Android, sier Øystein Hygen Christensen, Presseansvarlig i Viasat, til Amobil.

Dersom du er ute etter vannhull som ikke nødvendigvis sender fotball finnes det imidlertid andre løsninger til Android, som for eksempel programmet Beer Goggles.

Se TV på mobilen

Viasat har planer om å satse mer mobilt fremover. Det foreligger planer om å lansere Viasat "on demand" til høsten, en tjeneste som gjør at du selv kan bestemme hvilke TV-programmer du skal se på mobilen akkurat når du vil.

– Dette skal være tilgjengelig for både Android og Iphone, sier Christensen.

annonse